Смартфоните са се превърнали в истински производителни мини джобни компютри,

...
Смартфоните са се превърнали в истински производителни мини джобни компютри,
Коментари Харесай

Как работят фитнес гривните


Смартфоните са се трансформирали в същински производителни мини джобни компютри, умеещи да вършат доста неща, само че фитнес гривните могат да са едно прелестно тяхно допълнение. Какво оферират те и за кой са подобаващи, какви екстри имат и по какъв начин работят? Въпроси, които доста хора си задават и дано по-долу разберем техните отговори.
За какво се употребяват фитнес гривните
Днес, съгласно разнообразни отзиви, от ден на ден хора се ориентират към здравословния метод на живот и стартират да се грижат за здравето си, консумирайки качествена храна, броейки калориите и вървешком ежедневно на тренировки. За да е допустимо най-хубав резултатът от всичко това, би трябвало да се мерят разнообразни здравословни индикатори, като пулс, кръвно налягане, изразходвани калории, брой направени крачки и доста други. Всичко това може да бъде получено с едно устройство и то е точно фитнес гривната.
Как работят и по какъв метод ни оказват помощ
Това са дребни елегантни водоустойчиви аксесоари, наподобяващи по скоро на часовници. Тяхното преимущество, по отношение на смарт телефона, е в това, че стоят на китката на ръката и са в непрекъснат досег с кожата. Така, с помощта на другите си датчици, могат с висока акуратност да регистрират моментния пулс, кръвното налягане и други, които смарт телефонът не е в положение да мери вярно. Благодарение на вградения си акселерометър за установяване на устройството в пространството, фитнес гривната мери с акуратност в действително време направените от вас стъпки, дефинира скоростта на придвижване и други

Цялата събрана информация по отношение на здравните индикатори по безжичен път може да бъде изпратена към смарт телефона за разнообразни разбори, статистики и измервания на напредъка на достиженията, посредством специфични приложения.
Кои са главните и най-полезни функционалности
Наричани още фитнес тракери, тези гривни в действителност са умни, защото обезпечават дейно следене на обособени индикатори и могат да предизвестяват при настъпване на здравни рискове. Те имат разнообразни настройки, позволяващи пригаждане на джаджата към потребностите ви, а също разрешава да:

Броите стъпките и изминатото разстояние — отлични функционалности за хората, искащи да подобрят физическото си положение и за тези, водещи затънал метод на живот;

Измервате и броите калориите — с помощта на данните от датчиците на устройството се вършат и калкулации на изгорените калории до момента;

Да се събуждате дейно посредством смарт будилник — с помощта на другите си вградени датчици, фитнес гривната може да дефинира точната фаза на съня, през която да ви разсъни най-ефективно.

Редица модели фитнес гривни, съгласно, дават голям брой други функционалности, като водене на хранителен дневник, статистика за употребяваната вода, увещание за придвижване при дълготрайно заседяване, график за тренировките и още доста други.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР