Смартфоните са много полезно изобретение на нашето време и често

...
Смартфоните са много полезно изобретение на нашето време и често
Коментари Харесай

7 начина как да намалите времето, което прекарвате на телефона

Смартфоните са доста потребно откритие на нашето време и постоянно ни оказват помощ в доста области на живота. Но от време на време просто не виждаме какъв брой време губим, безсмислено скролвайки в обществените мрежи, четейки глупави публикации. Затова експерти показаха 7 метода да намалите времето, през което употребявате смарт телефон.

Смята се, че е обикновено да прекарвате не повече от 3 часа дневно пред екрана на смарт телефона. За да останете в тези граници, коства си да определите времето, когато несъмнено можете да останете без устойството си. Например няколко часа преди лягане и в първите часове след ставане заран. Освен това си коства да запомните, че светлината от екрана на смарт телефона въздейства отрицателно на производството на мелатонин и кортизол.

Вторият съвет на специалистите е да изтриете ненужните приложения, от време на време да затваряте обществени мрежи и уеб сайтове за видео хостинг или да излезете от профилите си в обществените мрежи, с цел да затрудните връщането към тях.

Трето, можете да инсталирате специфични приложения, които ще блокират уеб сайтове и месинджъри, когато изтече срокът за тяхното потребление.

Четвърто, коства си да изключите ненужните вести, с цел да не хващате телефона си всякога, когато издаде тон.

Петата рекомендация е да поставите таймер и да вземете смарт телефона си единствено когато прозвучи сигналът. По това време можете бързо да ревизирате известия, поща и така нататък и по-късно да зададете таймера още веднъж, само че за по-дълго време. По този метод можете да упражнявате вниманието си като мускул, което за мнозина става прекомерно разсеяно заради честото превключване към телефона.

Шестият съвет е да намерите аналози на това, което вършиме на телефона си. Например, вместо напразно да гледате видео, можете да отидете да рисувате, да четете книга, да спортувате, да разговаряте с другари онлайн, да разхождате кучето или да измислите друго развлечение.

И най-после, в случай че разбирате, че вие ​​сами не можете да преодолеете пристрастяването си към смарт телефона, включете околните си. Нека ви припомнят да оставяте телефона си по-често, когато автоматизирано посягате към него. Можете също по този начин да зададете общо време, когато никой от вашите близки не употребява джаджи. Например на вечеря или филм с цялото семейство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР