Смартфоните с диагонал на екрана 5,5 инча, попадащи на практика

...
Смартфоните с диагонал на екрана 5,5 инча, попадащи на практика
Коментари Харесай

5,5-инчовите телефони са най-популярни в света

Смартфоните с диагонал на екрана 5,5 инча, попадащи на процедура в категорията на фаблетите, към този момент са най-популярни в света , съгласно отчет на анализатори от DeviceAtlas, представен от TechNews.

През предходната година купувачите най-често са избирали точно 5,5-инчови смарт телефони. Анализаторите регистрират продажбите на смарт телефони през годината във всяка страна от изследването и пресмятат каузи на другите по величина устройства.

Оказва се, че от общите продажби на смарт телефони в света към една четвърт се падат на устройствата с диагонал на екрана 5,5 инча. На второ място по известност се подреждат 4-инчовите смарт телефони, следвани от устройствата с диагонал 5,7 инча.

Изводите от изследването не са изненадващи. Потребителите избират огромни смарт телефони, защото тези устройства оферират повече комфорт при сърфиране в интернет и развлечения от рода на видео и филми.

Отчетлива наклонност на пазара е и преходът към така наречен безрамкови, или пълнорекранни смарт телефони, при които екранът заема към 90% и даже повече от предния панел, а съотношението на страните е 18:9 – това дава повече отвесно пространство при уеб сърфиране.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР