Смартфоните с Android скоро ще се сдобият с поддръжка на

...
Смартфоните с Android скоро ще се сдобият с поддръжка на
Коментари Харесай

Google работи по интересна функция в Android 12


Смартфоните с Android скоро ще се снабдят с поддръжка на технологията Ultra Wideband
(снимка: CC0 Public Domain)

Миналата година Apple добави поддръжка на Ultra Wideband в своите iPhone устройства, без да изясни за какво е належащо това. По-късно технологията се появи в смарт телефоните Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra. Но ето, че Гугъл е решил да внедри поддръжка на Ultra Wideband в Android.

Защо е значима тази технология и какво могат да чакат потребителите? Ultra Wideband е свръхшироколентова технология с дребен обсег. Може да се употребява за предаване на данни и геолокация в затворени пространства, заради което някои я дефинират като местен с ниска консумация на сила.

Според изявления в профилирани Android уеб сайтове, Гугъл възнамерява да вгради поддръжка на Ultra Wideband в операционната система, която се чака да излезе през идната година. Компанията цели да обезпечи софтуерна поддръжка за технологията, като по този начин ще показа тежестта с производителите на хардуер – те ще имат цялата софтуерна рамка, в това число способи и правила на работа, и затова ще би трябвало единствено да снабдят своите смарт телефони с нужното съоръжение и да се конкурират с Apple.

е съществена функционалност на Ultra Wideband, само че в действителност това е доста гъвкава технология, която може да се употребява в огромно многообразие от сюжети:

Очевидно това не е целият лист от благоприятни условия на Ultra Wideband, защото капацитетът на технологията към момента не е изцяло осъществен. Ето за какво Гугъл работи за разпространение на технологията, тъй че да разширят обсега на Ultra Wideband приложенията.

В края на краищата Apple, която първа вкара тази технология в своите смарт телефони, към момента не е намерила друга приложимост за нея, с изключение на да дефинира получателите на данни посредством AirDrop, като насочи апарата-предавател към апарата-приемник.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР