Смартфоните с Android като цяло работят доста добре. Понякога обаче

...
Смартфоните с Android като цяло работят доста добре. Понякога обаче
Коментари Харесай

5 неща, които забавят работата на смартфона

Смартфоните с Android като цяло работят сносно. Понякога обаче устройството може да стартира да работи по-лошо от преди. Усеща се по-бавно, затруднява се със задания, които преди не са му били проблем. Животът на батерията също може да се утежни.

Това е обикновено, когато става дума за към този момент стар смарт телефон, който е на повече от 3-4 години. Но е извънредно за по-нов модел и нормално е симптом на някакъв проблем, който би трябвало да бъде открит и решен, означават от GizChina.

Най-често става дума за една (или няколко) от пет аргументи. Първата е претрупана кеш памет. Това са краткотрайни файлове, които се основават от операционната система и приложенията, с цел да форсират работата си. По принцип би трябвало да се самоизтриват след избран интервал, само че това не постоянно се случва. С времето може да се натрупа прекомерно огромен размер от краткотрайни файлове и по този начин, вместо да форсират работата на телефона, те я забавят.

Друга причина може да са прекалено много неинсталирани актуализации. Добре е постоянно да се конфигурират всички налични ъпдейти за операционната система и приложенията.

Трети постоянно срещан проблем е претрупаната вътрешна памет. Препоръчително е постоянно да има 20-25% свободно място в главната памет на телефона. Тя се употребява точно за кеш файловете, само че и за други систематични оптимизации. Устройството ще работи по-бавно, в случай че не разполага с този свободен потенциал.

Ако смарт телефонът е от по-нисък клас с по-слаб хардуер, някои от образните резултати на операционната система и приложенията може да го затрудняват. Обикновено Android ловко контролира тези настройки автоматизирано, само че от време на време може да се наложи спомагателна помощ. Това може да стане от менюто с настройки за разработчици, където да се изключат образните резултати.

Друга причина за по-бавната работа на телефона може да е задействан режим за икономисване на сила. Той ще ограничи продуктивността на процесора. Затова е целесъобразно подобен режим да се задейства единствено при нужда, а не непрекъснато.

Друга добра процедура е да се деинсталират приложения и игри, които към този момент не се употребяват. Дори и да не употребяват от потребителя, приложенията може да продължат да работят на фонов режим и да изразходват най-малко дребна част от систематичните запаси.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР