Смартфоните с Android като цяло работят добре сравнително дълго. С

...
Смартфоните с Android като цяло работят добре сравнително дълго. С
Коментари Харесай

Грешки, които забавят работата на смартфона

Смартфоните с Android като цяло работят добре относително дълго. С времето обаче може да наподобява, че устройството става все по-бавно. Има няколко аргументи за това, които не са просто остаряване на хардуера, отбелязва GizChina.

И до момента в който казусът със остарелия хардуер може да бъде решен единствено с пазаруване на нов, то за благополучие не постоянно повода в бавната работа е тази. Често става дума за неточности от страна на самите консуматори, които натоварват ресурсите на устройството и то забавя работата си. Ето кои са те и какво може да се направи.

Първите две са явни, само че постоянно пропускани. А те са потребление на прекалено много приложения или „ отрупване “ на екрана с уиджети (приспособления или образни детайли съгласно преводите в другите модели смартфони). Инсталирането и стартирането на огромен брой приложения натоварва смарт телефона най-вече. Дори и приложенията да са на фонов режим, те се нуждаят от запаси, които „ резервират “ за себе си. Затова някои модели смарт телефони ги изключват или „ приспиват “ след несъмнено време, само че не всички вършат това. Така че, в случай че устройството стартира да се затруднява, затварянето на приложенията може да е едно от решенията.

Същото важи и за уиджетите. Те са динамични образни детайли, които са практични, само че също изискват запаси непрекъснато. Ако на началния екран са поставени прекалено много уиджети, е допустимо те да влошат продуктивността на смарт телефон и/или да усилят потреблението на сила.

Друга честа причина е запълването на паметта на смарт телефона. Android се нуждае от непрекъснато налично свободно място в паметта за файлове. Операционната система употребява това място за краткотрайни файлове, буфер, при апаратура и обработка на приложения и други Няма публично „ количество памет “, което би трябвало да е свободно, само че е целесъобразно да е най-малко 2-3GB или повече, с цел да може устройството да работи добре.

Още един съвет е по-често рестартиране на смарт телефона. Рестартирането оказва помощ за автоматизираното разчистване от краткотрайни файлове и „ забили “ систематични процеси. Затова рестартиране на телефона един път на няколко дни (една-две седмици например) ще е от изгода за по-пъргавата му работа.

Друга рекомендация е смарт телефонът да не се употребява, когато се зарежда или се е загрял доста. Топлината е нездравословна за батерията и ще утежни и редуцира работата ѝ. Освен това топлината ще накара смарт телефона да ограничи процесора, с цел да понижи загряването и да защищити съставените елементи от щета. Затова не е добре устройството да се употребява под мощно Слънце да вземем за пример, което (би трябвало да) доминира през лятото.

Класическите препоръки за постоянно актуализиране на приложенията и операционната система също важат. Ъпдейтите постоянно усъвършенстват работата на системата, като отстраняват неточности и усъвършенстват сигурността.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР