Смартфон брандовете започват да налагат новата технологияКитайската компания CSOT показа

...
Смартфон брандовете започват да налагат новата технологияКитайската компания CSOT показа
Коментари Харесай

MWC 2019: Гъвкавите дисплеи идват – няма шега

Смартфон марките стартират да постановат новата технология

Китайската компания CSOT сподели на MWC 2019 своя разработка на еластичен AMOLED екран (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Гъвкавите екрани за смарт телефони идват и това стана видно в първите часове на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2019) – събитието, в което тези дни са приковани погледите на промишлеността, потребителите и медиите.

Макар че анонсите на Samsung и Huawei шокираха софтуерния свят с новата технология и най-много нейната цена (над 2000 евро за телефон), този тип екрани имат задоволително изгледи да се наложат скоро на пазара.

Китайската компания CSOT сподели на MWC 2019 своята технология за еластичен AMOLED екран, който има два разновидността на прегъване: във вътрешността и на открито.

Този сгъваем екран коства към 300 $ (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Екраните са с ярки и наситени цветове, с контрастно число 100 000: 1 и, съгласно компанията, няколко огромни марката от света на смарт телефоните са в развой на договаряния с китайския производител за доставката на подобен тип екрани.

Сами по себе си сгъваемите екрани костват към 300 $, споделиха чиновниците на CSOT на щанда на компанията в изложбения център, където се организира MWC 2019 (вижте ги в приложеното видео).

Екранът има ярки, наситени цветове и контрастно число 100 000: 1 (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Със сигурност известно време гъвкавите екрани ще са единствено тематика на диалози, само че фактът, че китайският производители като CSOT нападна този пазар, дава обещание скоро смарт телефоните със сгъващи се екрани да „ се приземят “ и да станат налични за всеобщия консуматор.

 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР