Смарт телевизорите предават лични данни на компании като Нетфликс, Фейсбук,

...
Смарт телевизорите предават лични данни на компании като Нетфликс, Фейсбук,
Коментари Харесай

Смарт телевизорите изпращат данни на "Фейсбук", "Нетфликс" и "Амазон"

Смарт тв приемниците предават персонални данни на компании като " Нетфликс ", " Facebook ", " Google " или " Амазон " даже когато някои от устройствата, свързани с тях, не се употребяват.

Това сочат две академични проучвания, представени от " Файненшъл таймс ". Според тях доста устройства, да вземем за пример на " Самсунг " и Ел Джи, изпращат данни за местонахождение и IP адреси до " Нетфликс " и рекламодатели и това се случва даже потребителят да няма профил в " Нетфликс ".

Какво устройство и (вероятно) по кое време се употребява или къде се намира потребителят - това е част от пакета данни, които се изпращат. Това значи, че фирмите могат да знаят и по кое време потребителят е вкъщи и по кое време не е. Има и още данни, само че защото те са криптирани, откривателите не са стигнали до тях.

" Спотифай " и " Майкрософт " пък са измежду десетки компании, до които " умни " колонки и камери също изпращат данни. " Файненшъл таймс " написа, че тези заключения евентуално ще засилят терзанията за това по какъв начин умните устройства протягат ръка върху персоналната цялост на консуматори.

Свързано устройства, в това число такива за доставка на наличие като Roku и Apple TV и други, са били налични в 68% от американските домове съгласно отчет от март. Десетки милиони от тях употребяват технология за различаване на наличие, която наблюдава всичко гледано за по-добро таргетиране с телевизионни реклами.

" Амазон " е най-често търсената компания от множеството от тестваните 81 устройства. Според Дейвид Чофънс от Североизточния университет в Бостън, Масачузетс (екип от него е изготвил едното от изследванията), това значи, че " Амазон " може да получи доста информация какво прави всеки консуматор с разнообразни устройства в дома си, " в това число с тези, които не създава... Така могат да видят добре какво вършат съперниците ".

Потърсени за коментар от " Файненшъл таймс ", фирмите регистрират такава процедура като естествена. " Нетфликс " обаче твърди, че данните, които получава от консуматори, които нямат профил или не са в профила си, са строго лимитирани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР