Smart показа градския електромобил Vision EQ ForTwo със система за

...
Smart показа градския електромобил Vision EQ ForTwo със система за
Коментари Харесай

Smart ще покаже кола без волан и педали

Smart сподели градския електрически автомобил Vision EQ ForTwo със система за изцяло самостоятелно ръководство, който, счита Smart, е съвършен за каршеринг услугите. За пръв път пред аудитория моделът ще бъде показан на 12 септември, когато порти за пресата ще отвори автомобилният салон във Франкфурт.

По размери Smart Vision EQ ForTwo е еднакъв със общоприетия ForTwo, което ще рече, че е дълъг 2,69 метра. Разликата се крие в това, че в прототипа е вградена технология, която компанията няма да стартира да внедрява серийно преди 2025 година

Smart Vision EQ ForTwo разчита на автопилот от пето потомство. Това значи, че контролът над автомобила се прави напълно от електроника: автомобилът не е екипиран с волан и педали. „ Водачът” би трябвало единствено да включи системата и да зададе крайната точка на пътешестване.

В интериора изпъква огромният екран с диагонал 24 инча, на който се извежда цялата нужна информация. Мултимедийната система може да се синхронизира с мобилните устройства, което разрешава да се гледа видео, фотоси и обществени медии.

На мястото на радиаторната решетка е инсталиран 44-инчов екран, благодарение на който автомобилът „ комуникира” с пешеходците. Пример за такова другарство и подсказването, че могат да пресекат пътя пред автомобила. На вратите са ситуирани още два осведомителни екрана, които ще излъчват прогноза за времето и локални вести, когато автомобилът е имобилен.

Smart Vision EQ ForTwo разчита на акумулатори с потенциал 30 кВтч. КОгато автомобилът не се употребяват, автопилотът автоматизирано ще го откарва до безжична зарядна станция.

На салона във Франкфурт Mercedes-Benz ще покаже първообраз на стилен градски електрически автомобил. Той в следствие ще се трансформира в „ зелена” А-класа, която ще се конкурира с BMW i3. Серийно този модел ще бъде пуснат през 2020 година До 2025 година гамата от електрически автомобили на Mercedes-Benz би трябвало да наброява 10. За задачата концернът Daimler ще влага 10 милиарда евро, от които 500 млн. към този момент са заделени за строителството на нов цех за литиево-йонни акумулатори.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

„ Роуг 1: История от Междуконтинентални войни” на борда на X-Trail (тест драйв)

Brabus S65 е най-бързият и най-мощен 4-местен кабриолет в света

Toyota създава мотор с променлива степен на сгъстяване
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР