Смърт на невинни беляза турнира за Купата на африканските нации

...
Смърт на невинни беляза турнира за Купата на африканските нации
Коментари Харесай

Поне осем загинали фенове в Африка

Смърт на почтени беляза шампионата за Купата на африканските народи в Камерун. Преди 1/8-финалния конфликт сред тима на домакините и Коморските острови (2:1) в Яунде се е стигнало до вълнения при влизането на ст. " Олембе ".

Тълпа от почитатели се е пробвала да проникне в оборудването, защитата не е съумяла да се оправи с натиска и в следствие има стъпкани и ранени хора. Според първични данни починалите са най-малко осем души, а над 40 други са с пострадвания и са настанени в лечебни заведения с тежки пострадвания. Сред умрелите има и дете, твърди журналистката Леокадия Бонгден, която сподели пред локален тв канал, че е видяла лист с жертвите дотук.

Заради ковид стадионът, който е с 60 000 места, е трябвало да бъде отворен на 80% от потенциала. Желаещите да гледат мача обаче са били доста повече, което е довело до съдбовните произшествия.

Срещата ще се запомни и с обстоятелството, че на вратата на Коморските острови имаше полеви състезател, вместо вратар, защото и тримата в листата на селекционера Амир Абду бяха отвън сметките. Така под рамката застана бекът Шакер Алхадур, който е висок едвам 172 см. Той направи четири спасявания, едното от които - необикновено двойно такова след следващи удари от упор. Във вратата му се разписаха единствено Карл Токо-Екамби (29) и Венсан Абубакар (70). Почетно за гостите се разписа Юсуф М`Чангама (81), а до края домакините потрепериха, макар, че още от 7-ата мин. играха с човек повече, тъй като капитанът на Коморите Наджим Абду беше натирен за недодялан фаул.

" Знаехме, че ще е мъчно. Не съм си и представял, че може да възникне сходна обстановка, само че ето, че се случи. Напускаме шампионата с високо вдигната глава. Можем единствено да се гордеем от постигнатото ", сподели Алхадур.

В другия 1/8-финал от понеделник Гамбия пречупи Гвинея с 1:0 с гол на Муса Бароу (71). За спечелилите бранителят на Левски Ноа Сонко Сундберг не игра, а за Гвинея левият бек на Ботев Пд Па Конате изкара 83 мин. на терена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР