Smart Коледа е първата българска коледна комедия, която ще събере

...
Smart Коледа е първата българска коледна комедия, която ще събере
Коментари Харесай

Първата българска коледна комедия “Smart Коледа” в кината

Smart Коледа е първата българска коледна комедия, която ще събере деца и родители в кината, носейки със себе си доста празнично въодушевление. Филмът е със особено основана хореография и атрактивни музикални осъществявания, а обичаните герои и цялата атмосфера способстват за приказното чувство. Продуциран е от кино компания “Джули Марули Ентъртеймънт “ взаимно с "Ветрогон " и се осъществя с поддръжката на Национален кино център. NOVA е копродуцент на лентата, която ще се популяризира в кината от “Лента” от 30 ноември.

“Технологиите навлизат в производството на дарове в работилницата на дядо Коледа и се пробват да изместят човешкия запас, само че се провалят, тъй като в случай че няма човешка интервенция, нещата не стават”, показа артистът Калин Врачански за сюжета на кино лентата в “Здравей, България”. “Декорът на продукцията е неповторим. Бих могъл да кажа, че такова нещо не е правено до момента в България. Всичко е изпипано идеално, а във всеки костюм има детайл, който дава отговор на облика до най-малкия детайл”, добави още Врачански.

Филмът разкрива магията на човешките взаимоотношения и по какъв начин несъразмерното стоене пред компютъра ни отчуждава. Смарт технологиите са отлично нещо, когато ги използваме по предопределение и малко рискови, когато прекаляваме с тях. 9-годишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки остарелия началник Работливко, взема решение да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали. Ще съумеят ли Марти и елфите да преодолеят разликите си в името на празника?

В основните функции са Калин Врачански, който феновете ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко, Кръстьо Лафазанов, който се превъплъщава в облика на Дядо Коледа и Константин Гергинов, който играе Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, дружно с още доста млади и обещаващи артисти, а Поли Генова и Орлин Павлов имат особено присъединяване.

Филмът е сниман главно на две особено построени снимачни площадки. В основаването на приказните декори вземат участие над 150 техници, които построяват над 5000 реквизита, 122 разнообразни стъклени и цветни форми и 40 неповторими костюма.

Мария Веселинова е сценарист и режисьор, а продуцент е Павел Павлов. Оператор на лентата е Георги Челебиев, композитори - Александър Костов и Георги Стрезов, сценограф е Мира Каланова. Костюмите са дело на Антония Попова, а хореографията е поверена на Боряна Иванова.

Smart Коледа завоюва премията на публиката и особено отличие от журито за истинска концепция за детски филм в 36-то издание на влиятелния кино фестивал "Златна роза ", състоял се преди броени дни във Варна. Това е следващата родна кино продукция, която се осъществя с поддръжката на NOVA като част от дълготрайната тактика на медийната група за поддръжка на българските филми на всички платформи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР