Смарт часовникът диагностицирал предсърдно мъжденеНаучно изследване доказа, че Apple Watch

...
Смарт часовникът диагностицирал предсърдно мъжденеНаучно изследване доказа, че Apple Watch
Коментари Харесай

Учeни: Apple Watch открива проблеми със сърцето

Смарт часовникът диагностицирал предсърдно мъждене

Научно проучване потвърди, че Apple Watch може да се употребява като в допълнение средство за диагностика на сърцето (източник: Apple)

Няколко случая със смарт часовника Apple Watch привлякоха вниманието в последно време. Умната джаджа оказа помощ за избавяне на човешки живот, само че Watch се утвърждава и като инструмент за наблюдаване на здравните индикатори, даже за диагностика на проблеми със сърцето.

Още в края на 2017 година стана известно, че Apple организира огромно проучване на опциите на Watch взаимно с учени от Станфордския университет, в което вземат участие над 400 хиляди души от всички щати на Съединени американски щати. Изследването продължи 8 месеца и в този момент резултатите станаха притежание на необятната общност.

Оказва се, че Apple Watch в действителност е кадърен да открива някои нарушавания в работата на сърцето и в частност – предсърдното мъждене. По време не тестванията 0,5% от участниците, или към 2000 души, са получили предизвестие за това, че е допустимо да имат проблеми със сърцето.
още по тематиката
След обширно проучване е открито, че в 71% от случаите умният часовник на Apple е бил прав в преценката си за сърдечен проблем. Една трета от хората, получили предизвестие, са диагностицирани с предсърдно мъждене.

Изследването потвърждава, че Apple Watch може да се употребява като в допълнение средство за следене на положението на сърцето. Разбира се, часовникът не може да размени пълноценно медицинските апарати, само че дава сигнал, че е належащо проучване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР