Слушайте 5 минути на ден и животът ви напълно ще

...
Слушайте 5 минути на ден и животът ви напълно ще
Коментари Харесай

Слушайте 5 минути на ден и животът ви напълно ще се промени

Слушайте 5 минути дневно и животът ви изцяло ще се промени. Това споделят създателите на този клип в Youtube. Каналът е „ Музика за медитация за положителна сила “. Това е музика за отмора, медитация, учене, четене. Може да се слуша по време на масаж и спа процедури, до момента в който домакинствате, до момента в който вършиме йога, дори по време на сън. Тази музика е идеална за битка с тревогата, напрежението или безсънието, защото улеснява релаксацията и ни оказва помощ да отстраняваме неприятните трептения. Подходяща е за декор при класове по медитация или релаксация за сън.

Едно проучване от 2018 година изследва резултатите на тибетската музика върху невроендокринните и самостоятелните функционалности при пациенти, чакащи интервенция. Екипът от учени от Катедра по упойка, интензивно лекуване и болкоуспокояваща терапия в  Университета на Фоджа, Италия и от Отдела за интензивно лекуване и упойка, North Bristol NHS Trust, Бристол, Обединеното кралство провели опита с 60 пациенти, чакащи интервенция. Те дали на половината от тях да слушат нискочестотна тибетска музика в продължение на 30 минути през слушалки. Другата половина имала също слушалки, само че без тон. Нивото на тревога в първата група паднало три пъти. Изводът на учените е, че предоперативното слушане на релаксираща тибетска музика може да бъде потребна тактика за ръководство на предоперативната тревога.

Музиката притегля все по-голям интерес като опция за лекуване на предоперативна тревога при възрастни пациенти, пишат откривателите. Предишни проучвания открили, че музиката понижава напрежението и нуждата от спомагателни успокояващи. Но учените към момента не са безапелационни каква тъкмо музика работи благотворно на страдащите пациенти и коя е потребна за облекчение на положението им.

В съответния случай, екипът потвърждава в отчета си, че релаксираща музика с ниска периодичност сама по себе си има резултат върху равнищата на тревога, когато се слуша за първи път и не е определена от съответния пациент. На болните от урологичното поделение била пуснат тон на тибетски купи, изобретен и изсвирен от Алберто Модоло. Звукът е в диапазон от 0 до 1 kHz, открит посредством времево-честотен разбор. 
„ Тибетската музика е друга от обичайна музика и класическата естетика, изпълнявана от струни, флейта или пиано, които нормално се предлагат като лечебна музика. В нашето проучване използвахме музика, формирана с ниски честоти, непрекъсната мелодичност и верен темп, което оказва помощ за релаксация и медитация. Настоящите данни демонстрират, че субективното равнище на тревога, измерено посредством теста STAI, понижава единствено при пациенти, слушащи тибетска музика. “
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР