Слушането на собствения ни глас ни помага да разберем, как

...
Слушането на собствения ни глас ни помага да разберем, как
Коментари Харесай

Гласът командва емоциите ни

Слушането на личния ни глас ни оказва помощ да разберем, по какъв начин се усещаме, излиза наяве от нови проучвания. Ние долавяме сигнали за личното си прочувствено положение, слушайки личния си глас и това се отразява на прочувственото ни положение.

Така че, в случай че се опитаме да променим тона на гласа си, това може да ни помогне да се почувствамe по-щастливи, пише PsyBlog.

Заключенията идват от изследване, оповестено в научното издание PNAS, в което на участниците е бил пускан запис на собствения им глас, с леки промени в тона. Понякога откривателите променяли гласовете като по-щастливи или по-тъжни, а от време на време не променяли нищо.

Участниците в опита не са знаели, че е имало операция на гласовете им,

Резултатите демонстрират, че хората слушат личните си гласове, най-малко частично, с цел да научат, по какъв начин се усещат.

„ Връзката сред изразяването и прекарването на страстите е дългогодишна тематика на разногласия в региона на логиката на психиката.Това е първото доказателство за резултатите на директната противоположна връзка върху прочувственото прекарване в региона на слуха “, споделя доктор Петер Йохансон, автор на проучването.

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР