Слушането на музика през стрийминг канали взима все по-голям превес

...
Слушането на музика през стрийминг канали взима все по-голям превес
Коментари Харесай

Твърдите музикални носители задминаха по популярност тегленето от интернет

Слушането на музика през стрийминг канали взима все по-голям превес в музикалната промишленост. Ясен знак за това е фактът, че броят на цифровите продажби, свързани с евакуиране на музика от разнообразни платформи, са спаднали толкоз доста през последните няколко години, че все още той е под този на продажбите на компактдискове, плочи и други физически носители.

Статистическите данни, оповестени в новия отчет на RIAA (Recording Industry Association of America) за 2017 година, демонстрират, че пазарът на цифрови музикални файлове за евакуиране е паднал до Щатски долар 1.3 милиарда през предходната година, до момента в който този на физическите носители, въпреки също да бележи оттегляне, въпреки всичко доближава до 1.5 милиарда $.



Прочетете още: Spotify ще предложи гласово търсене непосредствено в приложенията си

Разбира се, и двата сегмента са надалеч от приходите, които обезпечава на музикалната промишленост стрийминг технологията . През 2016 година този метод за пръв път образува повече от половината от приходите в музикалната сфера, а растежът продължи и през 2017 година Миналата година съвсем две трети от всички доходи - над 5,7 милиарда $ - идват от стрийминг, което е нарастване от 43%.

Тази наклонност се дължи на възходящата известност на абонаментните услуги като Spotify и Apple Music , само че се оказва, че има бързо растяща нова категория стрийминг услуги, която скоро може да се трансформира в новата “златна кокошка” за промишлеността. Те се назовават " лимитирани платени абонаменти ". В момента Amazon да вземем за пример продава за Щатски долар 4 на месец безграничен абонамент за музика, който обаче може да се употребява с амо от един тъкмо избран консуматор на Echo . Независимо от неналичието на изключително внимание към тази категория услуги, тя съставлява 14% от абонаментния пазар в Съединени американски щати през 2017 година (11% през 2016 г.). Това може да не звучи като огромен растеж, само че съставлява подобен от 125% във връзка с приходите - от Щатски долар 263 милиона през 2016 година до Щатски долар 592 през 2017 година

В изказване за The Verge, вицепрезидентът на Amazon Music Стив Буум разгласи, че общите часове музика, слушана благодарение на устройства, които разчитат на виртуалния помощник Alexa, са се удвоили през тази година.

Приходите от платени абонаменти са нарастнали с 55% през предходната година, а тези от стрийминг предаване на реклами - с 35%. Продължителният растеж докара и до увеличение на приходите за музикалната промишленост за втора поредна година ($ 8,7 млрд.) Това е връщане към равнищата от 2008 година , което е добра вест за промишлеността, изключително като се има поради, че абонаментните услуги не демонстрират признаци на закъснение. Но, както отбелязва RIAA, приходите на промишлеността са към момента с 40% по-ниски от оптималните вероятни , а физическите продажби и цифровото взаимоотношение с музикални артикули не престават да понижават.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР