Слушам адв. Александр Приховкин от московската адвокатска колегия. Разказва за

...
Слушам адв. Александр Приховкин от московската адвокатска колегия. Разказва за
Коментари Харесай

Адв. Емил Георгиев: В Русия защитници стават обвиняеми, после подсъдими и чао

Слушам адв. Александр Приховкин от московската адвокатска гилдия. Разказва за юристи, наказани, тъй като са защитавали клиентите си. Имали финансова полза да го вършат, което ги превръщало в съучастници на последните. От бранители в обвинени, след това подсъдими и довиждане.
Други, в цялостно несъгласие със закона, не били допускани до клиентите си, или препятствани да вземат участие в правосъдни съвещания. Трети, с по-малко шанс, били бити, влачени по коридори, арестувани оковани или в тежко положение след побой, от време на време с летален излаз. Презентацията демонстрира лицата на потърпевши и даже умъртвени съветски сътрудници.

Да, това у нас още го няма. Но имаме (почти) определен основен прокурор, който освен раздава медийно правораздаване, само че и (словесно) нападна юристи и целеустремено ги отъждествява с техните (обвиняеми или подсъдими) клиенти.

Вероятно има вяра, че по този начин сполучливо ги дискредитира пред обществото. Реално оспорва правото им да упражняват адвокатската специалност и, още по-лошо, оспорва правото на клиентите им да се употребяват от конституционно обезпеченото им право на отбрана. Поради което е и изцяло неспособен да разполага с властта, която същата тази конституция му дава.

Адв. Емил Георгиев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР