Слушах я на живо само преди седмица, когато се качи

...
Слушах я на живо само преди седмица, когато се качи
Коментари Харесай

Ния Петрова за музиката, морето и работата като доброволец

Слушах я онлайн единствено преди седмица, когато се качи на сцената на нашия Mish Mash Fest, и малко преди да „ изхвърчи “ за тазгодишния край на „ Гласът на България “. Музикалното шоу, от което преди година Ния Петрова си потегли като победител. Момичето, което за разлика от всички, които пеят от дребни, едвам в 10-и клас стартира да се занимава с музика и което, в случай че не знаете, години наред работи като доброволец. Нещо, което дефинира нейния път и през днешния ден. И в него има място за всичко - и за положителните каузи, и за музиката, и за морето, където продължават да минават летата й. Къде можете да я видите ли? Зад бара на „ Кораба “ в Синеморец, а аз съумях да я хвана тъкмо преди да „ отлети “. Там, където да избягаш, постоянно значи да намериш себе си.

Точно преди една година завоюва „ Гласът на България “. Промени ли се животът ти от този момент?

В началото си мислех, че не се е трансформирал. Когато ме питаха, споделях: „ Не, всичко си е същото. “ След финала отпътувах незабавно на морето, работех като барман като всяко лято. Имаше хора, които идваха на „ Кораба “ в Синеморец и ме виждаха даже по какъв начин шетам тоалетната. Но като се върнах в София, осъзнах, че малко се е трансформирал, тъй като можех да предпочитам какви участия да одобрявам. Преди смятах, че това да имаш участия три пъти седмично – от четвъртък до събота, и да пееш непрекъснато е допустимо най-големият триумф, който мога да имам. Но в този момент е доста по-хубаво, тъй като мога един път седмично да избера да отида в обещано заведение или на избран фестивал. Имам по-голям избор и благоприятни условия.

Преди няколко месеца излезе песента ти By Myself.

Идеята беше това да се случи незабавно след финала на „ Гласът на България “, само че първо аз малко се забавих, второ - до момента в който решим тъкмо какво желаеме да бъде, до момента в който намеря верните хора, с които желая да го направя... Всеки споделяше, че „ би трябвало да хвана вълната “ и това ненапълно е вярното, тъй като след шоуто си супер известен. Но осъзнах, че хората, които желая да докосна и които желая да слушат музиката, която върша, не обръщат внимание дали е предходна една година, един ден или една седмица. Затова не бързам. Не желая да претупвам нещата.



Трудно ли се намират съидейници?

Хем е мъчно, хем от време на време изваждаш огромен шанс, тъй като около този план с хората, с които се срещнах, продължихме да свирим дружно. Лятото ще вършим всякакви неща, ще вървим и в чужбина, на един фестивал във Франция. Може би тази една година измина, с цел да видя къде се намирам, да опипам почвата и да схвана какво желая. Мисля, че есента и началото на зимата ще бъдат много мощни, тъй като проектите ми са да излязат повече неща, по-големите участия ще бъдат тогава.

Т.е. ти към този момент избра пътя на музиката?

Да. Иначе няма смисъл. Ако не избираш ти да го направиш по метода, по който в действителност ти е прелестно, а просто да излезе нещо, няма смисъл да го правиш въобще. Не е прелестно, в случай че не е твойто си.

Ти си почнала на по-късна възраст да се занимаваш с музика. Това преимущество или минус е?

Много зависи и от индивида. Професионално видяно, когато си почнал от дребен, евентуално е по-добре, само че пък осъзнато в никакъв случай не съм правила взаимни отстъпки. Когато започнах, знаех какво тъкмо желая да пея, даже и като кавъри, и постоянно съм правила неща, които са ми харесвали.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР