Служителят на звено “Съдебна Охрана в Търговище, който блъсна двама

...
Служителят на звено “Съдебна Охрана в Търговище, който блъсна двама
Коментари Харесай

Охранителят, който блъсна две деца на мотор, излиза на свобода срещу парична гаранция

Служителят на звено “Съдебна Охрана ” в Търговище, к ойто блъсна двама тийнеджъри на мотор, излиза на независимост, откакто Шуменският областен съд му наложи парична гаранция от 5000 лв.. Това потвърдиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Припомняме че при започване на ноември 49-годишният Валентин Парашкевов провокира пътен случай, при който пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Парашкевов избяга от местопрестъпление и часове по-късно при залавянето му дрегерът регистрира 0.71 промила алкохол в кръвта.

Парашкевов е брат на някогашния шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище. Допреди случая, той работеше като чиновник на звено " Охрана " към съда. Това пробуди подозрения за потулване на случая и родителите на потърпевшите проведоха митинг пред Съдебната палата в Търговище с мотото „ Стига с тези чадъри! ”. За делото за гледане на желаната от прокуратурата мярка за задържане всички съдии в Търговище си дадоха отказ. Затова делото бе гледано в Шумен.

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров изиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ . Защитата му изиска по-лека мярка. Шуменският областен съд наложи на Парашкевов парична гаранция от 5 000 лева

“След като сумата бъде импортирана, Парашкевов ще излезе на независимост. Това е дефинитивно решение и не предстои на обжалване ”, удостовери Илка Катрева от Апелативната прокуратура във Варна.-->

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР