Служителят на фонд Земеделие Янаки Червеняков е уволнен за трети

...
Служителят на фонд Земеделие Янаки Червеняков е уволнен за трети
Коментари Харесай

Служител на фонд Земеделие с къща за тъща е уволнен за трети път

Служителят на фонд " Земеделие " Янаки Червеняков е уволнен за трети път. Името му стана известно след следствие на уеб страницата " Биволъ ", което разкри, че тъщата на Червеняков има къща за посетители, направена по Програмата за развиване на селските региони. Програмата, която се финансира от бюджета на Европейския съюз, се ръководи от фонд " Земеделие ", в който Червеняков работеше.

Третото уволняване на Червеняков от фонда е от преди две седмици и е станало със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева. Мотивът е уронване на престижа на държавната институция, изясни зам.-изпълнителният шеф на държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Калоян Костадинов пред бТВ.

За първи път Червеняков е освободен от фонда през 2014 година, изясни Костадинов и добави, че не знае какви са претекстовете. След това през 2016 година е уволнен от тогавашния началник на ДФЗ Румен Порожанов за спор на ползи поради къщата за посетители в санданското село Лиляново, която се води благосъстоятелност на тъща му. Съдът обаче възвърне Червеняков на работа и от декември 2017 година той е върнат на позиция основен специалист в ДФЗ. Преди време от институцията разясниха, че оттогава, с дребни изключения, Червеняков е в неплатен отпуск.

В неделя чиновници на фонда трябваше да създадат инспекция на къщата в село Лиляново, която се свързва с Червеняков. От няколко дни институцията прави медийни инспекции на къщите за посетители с европари. В този случай на инспекцията беше екип на бТВ. От репортажа на медията се вижда, че къщата за посетители в Лиляново е затворена и наподобява празна, макар че съгласно уеб страницата за резервации би трябвало да е цялостна.

Малко по-късно пред къщата пристигна човек, показал се за непосредствен на собственичката, който пусна в нея проверяващите, само че забрани на телевизионния екип да снима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР