Служителят на ДАНС Борислав Христов, който бе арестуван за получаване

...
Служителят на ДАНС Борислав Христов, който бе арестуван за получаване
Коментари Харесай

Осъдиха служителя на ДАНС Борислав Христов за подкуп от 2 бона

Служителят на ДАНС Борислав Христов, който бе задържан за приемане на рушвет, се призна за отговорен.  Делото против сътрудника протече по реда на съкратеното правосъдно разследване, като размерът на наложеното наказване ще се редуцира с 1/3. Така съдът наложи на подсъдимия наказване в размер на 1 година отнемане от независимост условно с 3 години изпитателен период.  Със същата присъда Христов бе наказан на санкция в размер на 2000 лв. и съдът го лиши от право да заема държавна служба в областта на националната сигурност за период от 1 година.
Прочетете още
Припомняме, че Борислав Христов бе задържан за приемане на рушвет на 11 ноември. Той е приложил изпитана скица на земеделец от Карлово, с цел да го трансформира в " постоянен клиент ". Христов го предизвестил, че против него има формирана инспекция и му заречен защита против ежемесечни " вноски ". 

През септември ДАНС почнали инспекция за непозволено приемане на дотации от еврофондове. В организацията са постъпили сигнали, че животновъди заявяват по-голям брой животни, в сравнение с отглеждат и надлежно получават повече дотации. 

Въпросният аграрни производител отглеждал огромен брой животни и също бил измежду тестваните. На този стадий няма информация дали животновъдът е имал нарушавания. Но Христов съумял да го убеди, че има установени нарушавания и почнал да го изнудва. 

През септември 2021 година той изискал 1500 лв. от земеделеца, като го убедил, че го чакат големи санкции. Изплашен, земеделецът ги платил. Следващият месец служителят още веднъж се свързал с него и изискал поискал нови 1000 лв.. Тогава обаче карловецът подал тъжба в ДАНС - София. На идната среща той предал 750 лв. на дансаджията, само че цялата интервенция към този момент била записана, а парите за подкупа - разказани и белязани. След срещата Христов е задържан в постройката на ДАНС на ул. " Княз Богориди " в Пловдив, а при обиска сумата е открита в него. 

Общата сума на непозволено получените средства е 2250 лв.. 

Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен период.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР