Служителят на ДАНС Борислав Христов, който бе арестуван за получаване

...
Служителят на ДАНС Борислав Христов, който бе арестуван за получаване
Коментари Харесай

Дансаджията Борислав Христов, прибрал над 2 бона подкуп от земеделец, сам поискал да остане в ареста

Служителят на ДАНС Борислав Христов, който бе задържан за приемане на рушвет, дефинитивно остава в ареста. Той е с наложена от Окръжен съд мярка за неотклонение задържане под стража. Припомняме, че в събота магистратите оставиха в ареста Христов, като измежду претекстовете им е, че има задоволително доказателства за авторството на закононарушението.

TrafficNews научи, че дансаджията не е подал молба за изменение на мярката му пред Апелативен съд. Днес той трябваше да се изправи пред висшата инстанция, само че самичък е поискал да остане зад решетките. Така Борислав Христов ще остане в ареста до привършване на следствието по случая.

Как се стигна до тук?

Служителят на ДАНС Борислав Христов бе задържан за приемане на рушвет на 11 ноември. Той е приложил изпитана скица на земеделец от Карлово, с цел да го трансформира в " постоянен клиент ". Христов го предизвестил, че против него има формирана инспекция и му заречен защита против ежемесечни " вноски ".

През септември ДАНС почнали инспекция за непозволено приемане на дотации от еврофондове. В организацията са постъпили сигнали, че животновъди заявяват по-голям брой животни, в сравнение с отглеждат и надлежно получават повече дотации.

Въпросният аграрни производител отглеждал огромен брой животни и също бил измежду тестваните. На този стадий няма информация дали животновъдът е имал нарушавания. Но Христов съумял да го убеди, че има установени нарушавания и почнал да го изнудва.

През септември 2021 година той изискал 1500 лв. от земеделеца, като го убедил, че го чакат големи санкции. Изплашен, земеделецът ги платил. Следващият месец служителят още веднъж се свързал с него и изискал поискал нови 1000 лв.. Тогава обаче карловецът подал тъжба в ДАНС - София. На идната среща той предал 750 лв. на дансаджията, само че цялата интервенция към този момент била записана, а парите за подкупа - разказани и белязани. След срещата Христов е задържан в постройката на ДАНС на ул. " Княз Богориди " в Пловдив, а при обиска сумата е открита в него.

Общата сума на непозволено получените средства е 2250 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР