Служителят на Агенцията за национална сигурност Роб Джойс обяви на

...
Служителят на Агенцията за национална сигурност Роб Джойс обяви на
Коментари Харесай

Шпиони: Китай готви мощни кибератаки срещу САЩ

Служителят на Агенцията за национална сигурност Роб Джойс разгласи на конференцията по сигурността на Wall Street Journal, че китайската активност, обвързвана с хакерски офанзиви, се усилва фрапантно през последните месеци. Той изрази угриженост, че страната се „подготвя“ да нападна „критична инфраструктура“ като енергетика, опазване на здравето, финанси и превоз. Хакерските офанзиви на Китай до момента се въртят към шпионаж и обири на търговски секрети, тъй че това би било разширение на техния обсег.
Не е несъмнено тъкмо какво би провокирало ескалация, макар че има голям брой вероятни фактори. Китай и Съединени американски щати се занимават с комерсиалната си война през последните месеци. И въпреки това да се случи напълно неотдавна, с цел да се отрази в бележките на Джойс, карцерът на финансовия шеф на Huawei не е оказал помощ изключително на дипломатическите връзки.

Докато суровите обстоятелства, подкрепящи обвиняванията, са сложни за намиране, това не забавя реториката от страна на специалистите. Източници на Ройтерс обявиха, че американските прокурори са покрай предявяването на обвинявания към китайски поданици за присъединяване в акция за цифрово шпиониране , ориентирана към доставчиците на технологии и техните клиенти. Вчера „Ню Йорк Таймс“ заяви, че предварителните резултати от следствието на случая с кражбата на персонални данни от Marriott/Starwood подсказват, че той е част от китайска разследваща интервенция.

Китай по традиция отхвърли каквито и да е опити за хакерство, а представителят на китайското Министерство на външните работи Жен Шуан съобщи пред Ню Йорк, че „Китай твърдо се опълчва на всички форми на хакерски атаки и експлоатиране на уязвимости в сходство със закона“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР