Служителките в центъра за деца и младежи с увреждания в

...
Служителките в центъра за деца и младежи с увреждания в
Коментари Харесай

Няма милост за служителките, малтретирали деца с увреждания в дома в Габрово

Служителките в центъра за деца и младежи с увреждания в Габрово, които малтретираха възпитаниците си, ще бъдат уволнени. Това заяви Нова телевизия.

От общината, към която е детското заведение, са се самосезирали след пуснати в медиите клипове, които са изпратени и до прокуратурата и омбудсмана. Клиповете са правени от обществен служащ сред 2016 и 2017 година и демонстрират по какъв начин служителките в дома Донка Калчева и Татяна Донева заплашват и удрят децата с викове и обидни думи. Медицинската сестра от април е в болнични, а на детегледачката още на следващия ден ще й бъде връчено уведомление за освобождение.

В момента се прави инспекция от Агенция за протекция на детето, която ще излезе с резултати в петък, а от прокуратурата ще кажат разултатите от своята инспекция до края на месеца. Многократно съм уведомила за принуждение, директорката не е желала да се чуват такива сигнали, описа Йорданка Милчева, снимала клиповете.

Тя изясни, че ги е направила, с цел да послужат за доказателство пред способените органи. Милчева не работи в центъра от два месеца. Посочи обаче, че не всички чиновници се държали зле с децата. Ръководителят на център “Хризантема “ Маринела Лазарова през декември изпратила сигнал до омбудсмана, а на 11 януари публично е алармирала прокуратурата. Когато видяла първия запис, тя го посочила на шефа на дирекция " Образование и обществени действия " Даниела Василева и нямало безусловно никаква реакция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР