Служителка на "Хармония" се натрови с антипсихотици Бивш служител на

...
Служителка на "Хармония" се натрови с антипсихотици Бивш служител на
Коментари Харесай

Случаят Хармония отива в прокуратурата

Служителка на "Хармония " се натрови с антипсихотици Бивш чиновник на "Хармония ": Не ми дават заплатата четвърти месец След обявата на „ Марица “: Страх скова жителите и чиновниците на "Хармония "

За инспекцията, осъществена от Инспекцията по труда, Светлана Шатърова е изпратила тъжба в прокуратурата. „ Изпитвам мощно отвращение, яд и възприятие на изтощение и беззащитност от формалното и безконтролно осъществяване на инспекция от съответния контрольор на Инспекцията по труда. Уж тези институции би трябвало да работят дружно, а връзката сред тях въобще я няма ", разяснява Шатърова.

Тя описа, че се е свързала по телефона с въпросния контрольор, който и устно удостоверил, че против сумата за приемане е положен автограф.

„ Въпросът ми „ по какъв начин е открил, че документът е подписан от мен “, остана без отговор. Очевидно е че „ чиновникът " даже не си е задал въпроса дали подписът е мой и е достоверен, другояче би се свързал с мен по телефона, с който разполага от жалбата ми, и да ме попита, а за какво не и да ме предложения на място за потвърждаване на моите изказвания и изказванията на другата страна. Тъй като съм уверена, че аз пари не съм получила, поражда въпросът кой е положил подправен автограф вместо мен и е получил парите ми и за какво чиновникът от Инспекцията по труда не е сезирал прокуратурата, а е завършил случая с такава нелепа инспекция?

Инспекцията по труда: Срещу фиша за заплатата е положен автограф

В резултат на осъществената инспекция на 25 октомври Светлана Шатърова получила отговор от Инспекцията по труда, който я шокирал и оставил без думи. „ Марица " разгласява резултата от инспекцията.

Чиновниците дават отговор Проверяваме, само че по сигнали

По мотив питане от вестник „ Марица " от Агенцията по обществено подкрепяне (АСП) обявиха, че профилираният надзор върху домовете на настаняване на възрастни хора се реализира от инспектората им. Относно частните снабдители на обществени услуги обаче инспекции се правят най-вече по подадени сигнали.

До посещаване се стига след деликатно запознаване с данните, изложени в сигналите. Понякога се вършат и сложни инспекции, а при установени нарушавания се дават наложителни за осъществяване наставления. Ако нарушаванията са в друга сфера, незабавно се сезират съответните институции.

През 2018 година е осъществена една инспекция в Дом за възрастни хора - „ Хармония " - по сигнал от непосредствен на възрастен човек, настанен в дома. В жалбата се съдържали данни за цялостна незадоволеност от предоставяните обществени услуги. В резултат на инспекцията са установени пропуски и нарушавания, по отношение на което са издадени наложителни наставления.

Основен акцент в активността на инспекторите при реализиране на контролните им функционалности в частни домове за възрастни хора е определяне съществуването на условия, дейности или бездействия, водещи до застрашаване живота и здравето на настанените лица. Следи се още положението на материалната база, храненето, медицинските грижи и други

На процедура един път публикуван, лицензът за активността се оказва неопределен, в случай че не стане някоя в действителност огромна пакост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР