Служителите в складовете на Amazon в Германия, Испания и Полша

...
Служителите в складовете на Amazon в Германия, Испания и Полша
Коментари Харесай

Работниците в европейските складове на Amazon стачкуват на Prime Day

Служителите в складовете на Amazon в Германия, Испания и Полша се надяват да привлекат вниманието на колоса на електронната търговия към молбата си за по-добри условия на работа, като стачкуват на Prime Day . Работниците в центровете за осъществяване на поръчки на компанията стачкуват против увеличението на работното време, макар че не получават бонуси, както и неналичието на отбрана против заболявания.Стефани Нуценергер от немския синдикат „Верди“, който прикани за стачката, съобщи: „Посланието е ясно – до момента в който онлайн колосът става богат, той икономисва пари за здравето на своите работници“.
Според The ​​Washington Post, 1800 служащи в Испания стачкуваха на 16 юли, а митингът в страната се чака да продължи до 18 юли. Хиляди служащи в шест центъра за поръчки в Германия възнамеряват да изоставен през днешния ден, 17 юли, до момента в който тези в Полша имат намерение да създадат абсолютния най-малко от отговорностите си, с цел да останат на работа.

Това надалеч не е първия път, когато служащите в склада на Amazon стачкуват. Служителите в дистрибуторския център в Германия и Италия също излязоха на Черния петък предходната година с претенции по въпросите на заплащането и заплахите за здравето на работното място. През годините постоянно се появяват отчети за тежки условия на труд в дистрибуторските центрове на компанията, в това число истории от хора, които настояват, че са били ранени по време на работа и се се сринали заради безсилие. По-рано тази година Националният съвет по сигурност и здраве при работа назова Amazon едно от най-опасните места за работа в Съединени американски щати, като се базира на гибелта на седем служащи от 2013 година насам.

Компанията обаче упорства, че работните ѝ места за осъществяване на поръчки оферират конкурентни заплати и компенсации, като служащите получават 12,22 евро (14,31 долара) на час или повече след две години.

„Ние имаме вяра, че работните места в системата на Amazon Fulfillment Center са отлични работни места, осигуряващи отлично място за придобиване на умения за пускане и развиване на кариера“, съобщи представител пред Ройтерс.

Amazon също счита, че единствено дребна част от 12 000 служащи в Германия ще излязат на следващия ден и че митингът няма да повлияе на продажбите на Prime Day. Очаква се събитието да докара до големи доходи от над 3.4 милиарда $ тази година, тъй че не е чудно, че компанията не наподобява загрижена. За страдание за протестиращите, няколко хиляди души, които са решили да се борят, може би в действителност не са огромна спънка за титана на електронната търговия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР