Служителите в полицейското управление в Bay Area са обвинени в нарушаване на граждански права като част от разследване на ФБР

...
Трима полицаи от Антиохия, Калифорния, бяха обвинени в нарушаване на
Коментари Харесай

Трима полицаи от Антиохия, Калифорния, бяха обвинени в нарушаване на граждански права като част от разследване на ФБР срещу служители в полицейските управления в Антиохия и Питсбърг, съобщи прокуратурата на САЩ за Северния окръг на Калифорния на пресконференция в четвъртък.

Мортеза Амири, Ерик Ромбоу и Девън Венгер бяха обвинени в заговор срещу права и лишаване от права по силата на закона, а Амири също е изправен пред допълнително обвинение за фалшифициране на записи, според обвинителен акт на голямото жури, внесен в сряда.

Обвинителният акт обвинява мъжете в многократно използване на прекомерна сила, особено чрез ухапвания от кучета и 40-милиметрова по-малко смъртоносна ракета, правене на снимки и видеоклипове за лична употреба и хвалене за действията си един на друг или на други служители. Полицаите не са се опитали да спрат или да докладват за употребата на сила и ще се опитат да прикрият действията си, като напишат неверни показания в полицейските доклади.

„Като допълнителна част от схемата, обвиняемите използваха сила като „наказание“ на субекти извън всяко наказание, подходящо наложено от системата на наказателното правосъдие, и/или направиха многократно споменаване или предложение за „нарушаване на граждански права“, включително в комуникации, посочени в този обвинителен акт“, се казва в обвинителния акт.

АНТИОХИЯ, КАЛИФОРНИЯ - 18 АПРИЛ: Членовете на общността маршируват от полицейския щаб на Антиохия до кметството в Антиохия, Калифорния, във вторник, 18 април 2023 г. Те настояват за реформа на полицията и отчетност след предполагаеми расистки, сексистки и хомофобски текстове в отдела. (Jane Tyska/Digital First Media/East Bay Times чрез Getty Images) АНТИОХИЯ, КАЛИФОРНИЯ – 18 АПРИЛ: Членовете на общността маршируват от централата на полицията в Антиохия до кметството в Антиохия, Калифорния, във вторник, 18 април 2023 г. Те настояват за реформа на полицията и отчетност след предполагаеми расистки, сексистки и хомофобски текстове в отдела. (Jane Tyska/Digital First Media/East Bay Times чрез Getty Images) Jane Tyska/Digital First Media/East Bay Times/Getty Images

По време на арест на 19 декември 2019 г. Амири направи снимки на ухапвания от кучета по някой, когото арестуваха, и изпрати съобщение: „Ще направя още кървави снимки. кървавите снимки са за лични неща. чисти снимки за делото”, се казва в обвинителния акт.

По време на арест на следващия ден Амири се похвали пред неназован служител за ухапвания от кучета, нанесени на арестуван, като каза, че дори арестуваният да не остане в затвора, поне е наказан, се казва в обвинителния акт.

„Аз (sic) чувствам, че това е истинското наказание в сравнение с мекия DA“, каза Амири в текст, споделен в обвинителния акт. Няколко други примера в обвинителния акт показват снимки и видеоклипове, изпратени от Амири на отделни служители или хора в групов чат.

В обвинителния акт се казва, че Rombough е използвал 40 mm по-малко смъртоносна пускова установка, до точката, в която Амири каза в текст до неидентифициран служител, че „Rombough прави някои ненужни a** 40s“, като се позовава на пусковата установка. Когато неназован полицай изпрати SMS на Ромбо през ноември 2020 г., питайки какво са намислили полицаите, той отговори „Нарушаване на граждански права“, се казва в обвинителния акт.

Един инцидент беше споделен в обвинителния акт, при който Венгер реагира на доклади за откраднато превозно средство и удари заподозрения с 40 мм по-малко смъртоносна ракета в гърдите, докато заподозреният беше с вдигнати ръце, се казва в обвинителния акт.

В допълнение към употребата на сила, обвинителният акт споделя и разговор, в който Ромбоу и Амири споменават хората като горили, както и други съобщения между служители, в които те заплашват да наранят хора, показва обвинителният акт.

Външен изглед на полицейския щаб в Антиохия, Калифорния, сряда, 19 април 2023 г. Градският съвет на малък град в района на залива на Сан Франциско гласува във вторник, 18 април 2023 г., за започване на три одита на проблемния си район Полицейското управление в Антиохия, най-новото развитие в едногодишно федерално разследване на полицейските сили, което взриви този месец с разкриването на расистки текстови съобщения сред служители. (AP Photo/Terry Chea) Външен изглед на централата на полицията в Антиохия, Калифорния, сряда, 19 април 2023 г. Градският съвет на малък град в района на залива на Сан Франциско гласува във вторник, 18 април 2023 г., за започване на три одита на закъсалата полиция в Антиохия Отдел, най-новото развитие в едногодишно федерално разследване на полицейските сили, което взриви този месец с разкриването на расистки текстови съобщения сред служители. (AP Photo/Тери Чеа) Тери Чеа/AP

Обвинителният акт срещу тримата полицаи е един от четирите обвинителни акта, повдигнати в сряда срещу бивши и настоящи полицаи в полицейското управление в Антиохия и съседното полицейско управление в Питсбърг.

В допълнение към обвиненията за граждански права, Венгер е обвинен в заговор за разпространение и притежание на анаболни стероиди във второ обвинение на голямото жури. Амири също е един от шестимата полицаи, обвинени в измама на полицейското управление, за което са работили, като карат други да попълват кредити за колеж от тяхно име, за да могат да бъдат възстановени и да получат увеличения на заплатите, показва трето обвинение.

Друг служител на полицията в Антиохия беше обвинен в четвърто обвинение, включващо предполагаема намеса в разследване на подслушване и незаконно изземване и унищожаване на телефон.

CNN се опита да се свърже с Амири, Ромбо и Венгер за коментар. Все още не е ясно кои са техните адвокати.

Амири беше отстранен от звеното K-9 в началото на 2022 г., се казва в обвинителния акт, а Ромбо подаде оставка от Gang Unit и SWAT екипа. Обвинението не казва дали Венгер се е отказал от ролята си.

В изявление, публикувано на страницата на полицейското управление на Антиохия във Facebook, изпълняващият длъжността началник на полицията Джо Виджил каза, че арестите на служители на Антиохия „е обезсърчаващи и подкопават невероятната работа, която нашите служители вършат ежедневно“.

„Всеки полицай, който наруши общественото доверие, трябва да бъде подведен под отговорност, особено защото нашата ефективност разчита до голяма степен на доверието и подкрепата на нашата общност“, се казва в изявлението. „Никой човек – включително полицейски служител – не е над закона.“

CNN се свърза с полицейското управление в Питсбърг за коментар по обвиненията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР