Служителите в пенсионна възраст от варненските музеи, подчинени на Регионалния

...
Служителите в пенсионна възраст от варненските музеи, подчинени на Регионалния
Коментари Харесай

Варненски музеи освобождават служители-пенсионери заради кризата

Служителите в пенсионна възраст от варненските музеи, подчинени на Регионалния исторически музей, може да бъдат осовбодени. Това разяснява пред Радио „ Фокус “ – Варна Игор Лазаренко, шеф на институцията. Той уточни, че музеите са на нулата сега и рецесията се им отразява, по този начин както на всички браншове в туристическия отрасъл.

„ В момента сме на нулата. Музеите не работеха, надлежно нямаме доходи, само че разноските си вървят. На процедура караме на някакви пари, които в действителност ги нямаме “, сподели още Лазаренко. Той добави, че поради тежката обстановка от РИМ – Варна са кандидатствали по схемата 60/40. „ Кандидатствахме предходната седмица за 17 индивида, сега чакаме да разберем дали ще бъдем утвърдени, тъй като едвам преди 10-на дни стана ясно, че и музеите могат да вземат участие в програмата “, добави шефът на РИМ – Варна.

„ Ако не можем да им плащаме, нямаме различен избор. А и наклонността става все по-негативна, тъй като когато отворим, няма да имаме гости. И в случай че в този момент можем да си позволим да стопираме осветлението, отоплението в музеите, то лятото няма по какъв начин да го създадем и ще би трябвало наймалкото климатиците да пуснем, а това значи, че ще се усилят още веднъж разноските “, обясни шефът на Регионалния исторически музей в града. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР