Служителите в медицинските заведения, оказвали помощ на пострадалите в извънредната

...
Служителите в медицинските заведения, оказвали помощ на пострадалите в извънредната
Коментари Харесай

Лекарите, помагали след взрива на руски полигон, отиват на изследвания в Москва

Служителите в медицинските заведения, оказвали помощ на потърпевшите в изключителната обстановка на военни полигон в Ньонокса край Северодвинск на 8 август, са изпратени за проучвания във федерален медицински център.

``
реклама
Това заяви ТАСС, базирайки се на представител на администрацията на Архангелска област, написа " Дневник ". Източникът прецизира, че това става по молба на самите медици.

Няколко часа по-рано от центъра по хидрометеорология на Русия оповестиха, че в деня на детонацията, в която по публични данни са починали петима чиновници на " Росатом ", равнищата на радиацията в намиращия се на 40 км Северодвинск за малко се е повишила до 16 пъти над нормалния декор в региона.

" Първата група медицински чиновници към този момент отпътува за проучване, всички разноски се поемат от държавното управление на Архангелска област, процедурата ще продължи 2-3 дни ", допълват от пресцентъра, представени от ТАСС.

" Северни новости " (Северные новости) - осведомителна организация от Архангелска област ", твърди, че пространствата, в които са били настанени потърпевшите в регионалната клинична болница, са запечатани и федералните служби за сигурност са извикали всички, които са работили с пациентите, с цел да подпишат декларация за дискретност.

В публикацията се споделя още - само че без да се показват източници - че лекарите в тази болница не били предизвестени да носят специфични дрехи и след интервенциите облеклата на хирурга " пищели " при инспекция с уред за засичане на радиация. Няма без значение удостоверение на данните от обявата.

Инцидентът продължава да е обгърнат в секретност освен за причинителя на гърмежа и радиоактивността. Никой не споделя какъв брой са ранените в случая, какъв брой медицински екипа са им помагали и дали става дума единствено за лекарите, откарани на място с хеликоптери, или и за сътрудниците им в лечебните заведения, където са доставени потърпевши. В формалното известие от през днешния ден се приказва единствено за " комплекс от профилактични мероприятие в качеството на спомагателни ограничения за надзор над резултатите от случая в региона на Ньонокса ".

Освен че не оповестява в кой тъкмо " федерален център " ще се организира прегледът, източникът на ТАСС споделя, че не знае и броя на хората, " тъй като това е по избор ".

" Информиран източник на ТАСС от медицинските структури в Архангелск заяви, че лекарите са подписали документ за неразгласяване на информация, както и че те са изпратени в Москва.

Изданието 29.ru заяви през днешния ден, че през днешния ден ще бъде евакуирано цялото село Ньонокса, което е покрай полигона на военноморските сили. То се базира на локални източници, съгласно които на 14 август от 5 до 7 часа сутринта всички ще бъдат изведени отвън селището поради " планови работи в локалната воинска част ", а не поради гърмежа от 8 август. " Това постоянно се случва при нас - един път месечно ни извозват по-далеч от селото ", споделя един от жителите.

Когато от изданието Фонтанка.ру в Санкт Петербург попитаха през днешния ден кметството правилно ли е, че военните ще изтеглят селото със специфичен трен, по телефона кметът отвърнал, че не е акредитиран да приказва по този въпрос.

След случая за един месец (до 10 септември) военните затвориха за корабоплаване крайбрежен регион от Бяло море с обща повърхност от към 230 кв. километра.

Агенция " Интерфакс " цитира изявление от неделно предаване на акад. Генадий Онишченко, някогашен основен хигиеничен доктор на Русия, в което той споделя, че не е имало потребност след 8 август да се изтегля популацията в покрайнината, " тъй като там имаше детайли с дребен интервал на полуразпад - минути и часове - и размерът им е бил нищожен, заради което по никакви признаци не е имало нужда от евакуация ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР