Служителите в медицинските заведения, оказвали помощ на пострадалите в извънредната

...
Служителите в медицинските заведения, оказвали помощ на пострадалите в извънредната
Коментари Харесай

Лекарите, помагали след взрива на руски полигон, отиват на изследвания в Москва

Служителите в медицинските заведения, оказвали помощ на потърпевшите в изключителната обстановка на военни полигон в Ньонокс край Северодвинск на 8 август, са изпратени за проучвания във федерален медицински център.

Това заяви ТАСС, базирайки се на представител на администрацията на Архангелска област. Източникът прецизира, че това става по молба на самите медици.

Няколко часа по-рано от центъра по хидрометеорология на Русия оповестиха, че в деня на детонацията, в която по публични данни са починали петима чиновници на " Росатом ", равнищата на радиацията в намиращия се на 40 км Северодвинск за малко се е повишила до 16 пъти над нормалния декор в региона.

" Първата група медицински чиновници към този момент отпътува за проучване, всички разноски се по емат от държавното управление на Архангелска област, процедурата ще заема 2-3 дни ", допълват от пресцентъра представени от ТАСС.

Инцидентът продължава да е обгърнат в секретност освен за причинителя на гърмежа и радиоактивността. Никой не споделя какъв брой са ранените в случая, какъв брой медицински екипа са им помагали и дали става дума единствено за лекарите, откарани на място с хеликоптери, или и за сътрудниците им в лечебните заведения, където са доставени потърпевши. В формалното известие от през днешния ден се приказва единствено за " комплекс от профилактични мероприятие в качеството на спомагателни ограничения за надзор над резултатите от случая в региона на Ньонокса ".

Освен че не оповестява в кой тъкмо " федерален център " ще се организира прегледът, източникът на ТАСС споделя, че не знае и броя на хората, " тъй като това е по избор ".

" Информиран източник на ТАСС от медицинските структури в Архангелск заяви, че лекарите са подписали документ за неразгласяване на информация, както и че те са изпратени в Москва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР