Служителите в Goldman Sachs Group и други американски банки знаят,

...
Служителите в Goldman Sachs Group и други американски банки знаят,
Коментари Харесай

Защо европейските банки толерират хибридната работа, а американските - не?

Служителите в Goldman Sachs Group и други американски банки знаят, че шефовете им желаят те да работят в офиса. Много техни сътрудници в европейски компании обаче към момента могат половината от работното време да бъдат у дома. Техните работодатели споделят, че гъвкавостта е конкурентно преимущество.

Всяка една от 12-те най-хубави европейски банки, интервюирани от Bloomberg, продължава да разрешава на чиновниците си да работят отдалечено през част от седмицата. За UBS Group даже хибридният метод на работа е опция да се наеме по-талантливи чиновници от американски съперници.

75% от чиновниците на швейцарската банка имат отговорности, които им разрешават да бъдат гъвкави, споделя неин представител.

По подобен метод френската Societe Generale, испанската Banco Santander и нидерландската ING Groep of the Netherlands показват гъвкавостта на работното място като потребна за привличането и задържането на кадърни чиновници.

Точно противоположното виждаме при Goldman Sachs. Миналата година компанията стартира стъпки за връщане към работата в офис. Стъпки за връщане на чиновниците направи и съперникът Morgan Stanley. По-рано тази година ръководителите на Goldman Sachs подчертаха, че личният състав, който дава отговор на условията на Коронавирус протокола, ще работи от офиса. Оттам допълниха, че това „ не е в несъгласие с желанието да предоставим на нашите хора гъвкавостта, от която се нуждаят “.

В момента равнището на еластичност в Европа варира според от отговорностите на чиновниците. Трейдърите са са по-обвързани с офисите, в сравнение с ИТ личния състав.

И въпреки всичко политиката на Deutsche Bank наподобява е норма, като на чиновниците е разрешено да работят отдалечено до 40% от времето, което нараства до 60% при „ изключителни условия ”. Societe Generale се съгласи на сходен метод за своя основан във Франция личен състав през 2021 година

Междувременно основаните в Съединени американски щати банки се пробват да върнат чиновниците си в офисите в Обединеното кралство и Европа по бюрата и се натъкват на опозиция. Служителите в някои случаи се съгласяват на по-ниско възнаграждение. Освен това упорстват за по-високо възнаграждение, в случай че би трябвало да се върнат в офиса. Ситуацията покачва и риска от загубата на личен състав.

По думите на експерта по кариерни въпроси Кристин Армстронг, всякога, когато насърчите повече хора да се върнат в офиса или го наредите, вие увеличавате разноските си за наемане и увеличавате шанса хората да изоставен, с цел да отидат някъде с повече еластичност.

Европейските банки правят оценка изгодите от връщането на личния състав в офиса в някои дни от седмицата.

Credit Suisse Group да вземем за пример желае да подсигурява, че чиновниците „ не престават да бъдат свързани с офиса и могат да прекарват скъпо време в съдействие и създаване на екип “.

Някои европейски банки държат на комфорта на служителя и по всякакъв начин го подкрепат. Испанската Banco Bilbao Vizcaya Argentaria дава телефони, преносими компютри и, при поискване, стол, екран, мишка и клавиатура за домашните офиси на чиновниците си.

Докато някои задания се извършват най-добре във физическа конюнктура на екип, други „ се правят по-добре в по-спокойно пространство “, без значение дали това е вкъщи, или в офиса, споделят от ABN Amro Bank, Нидерландия.

Персоналът се връща в офисите, само че „ към момента не със скоростта, която чакахме “, отбелязва Ярко де Сварт, представител на ABN Amro.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР