Служителите в четирите етнографски музея на открито в страната да

...
Служителите в четирите етнографски музея на открито в страната да
Коментари Харесай

Занаятчиите в етнографските музеи ще получат 305 000 лева

Служителите в четирите етнографски музея навън в страната да бъдат подкрепени с общо 305 000 лева Това разпореди министър председателят Бойко Борисов на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева и на финансовия министър Кирил Ананиев по време на работна среща в Министерския съвет.

,,Социалните помощи би трябвало да доближат и до тези хора – те са скъпи за туризма. Сега, когато е рецесия и няма училищен групи, студенти, задгранични туристи, е нужно да запазим етнографските центрове в страната'', акцентира министър председателят Борисов.

В четирите етнографски музеи у нас работят над 60 занаятчии - грънчари, резбари, калайджии, иконописци, тъкачи, абаджии, ковачи, шекерджии и други С финансовата помощ ще бъдат непокътнати духа и културата на България в изискванията на пандемия.

В страната съществуващите сходни музеи са четири: архитектурно-етнографския комплекс „ Самаводската чаршия “ във Велико Търново, архитектурно-етнографски комплекс „ Етър” в Габрово, архитектурно-етнографския музей „ Стария Добрич “ в Добрич и етнографски ареален комплекс в Златоград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР