Служителите са използвали собствените си пароли, за да отбележат като

...
Служителите са използвали собствените си пароли, за да отбележат като
Коментари Харесай

Разкриха схема: Полицаи анулирали незаконно фишове и актове

Служителите са употребявали личните си пароли, с цел да отбележат като разплатени наложени санкции за нарушавания, снимани посредством камерите на Министерство на вътрешните работи
С пароли на чиновници на Министерство на вътрешните работи са нанесени вреди на бюджета за 70 000 лв.. Става дума за фиктивно платени фишове за нарушаване на разпоредбите на пътя. Това съобщи пред публицисти началникът на отдел „ Пътна полиция “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ Калоян Драганов, представен от Dir.bg

„ С тези пароли са анулирани фишове за нарушавания, а други са преместени в директория с към този момент платени санкции. Проверката върви от края на предходната година. Спестени са наказания на извършители, които е трябвало да бъдат без книжки “, изясни той.

Шефът на „ Пътна полиция “ в ГДНП уточни още, че са открити над 20 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са взели участие в схемата.

„ Те са съумели да анулират над 700 санкции единствено за 2021 година. Не е изключено инспекцията да обхване и минали интервали. Тези данни са единствено за Националната полиция “, изясни Драганов.

Служителите са употребявали личните си пароли, с цел да отбележат като разплатени наложени санкции за нарушавания, снимани посредством камерите на Министерство на вътрешните работи. Парите за санкциите обаче не са били действително разплатени. Установени са и непозволено анулирани електронни фишове от чиновници, които са нямали права за това. Има и случаи на издаване на електронен фиш за превишаване на скоростта на придвижване над 50 км./ч., което е нелегално и смекчава плануваното наказване в този случай.

По случая е формирана кореспонденция, изпратена на Софийска градска прокуратура.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР