Служителите са истински продуктивни средно по 2 часа и 53

...
Служителите са истински продуктивни средно по 2 часа и 53
Коментари Харесай

Стрес и разсейване правят работния ни ден 3-часов

Служителите са същински продуктивни приблизително по 2 часа и 53 минути при общоприет работен ден. Това демонстрира английско изследване измежду офис чиновниците на Острова.

Едва 20% считат, че са продуктивни от самото начало. Останалите признават, че се разсейват. А на база отговорите им се оказва,че същинската и работливост е едвам към 3 часа дневно.

Новинарските уеб сайтове и обществените мрежи са главните които разсейват офис чиновниците. А с изключение на всичко останало - отделят приблизително и по 26 минути с цел да си търсят друга работа.

За Стоимен Веселинов времето прекарано в обществените мрежи в действителност е работа. Анализира държанието на потребителите на онлайн магазини и им прави профили: „ Нямаме прецизен работен ден, значимото е да си свършиш работата. Понякога работя по 6 часа, от време на време е над 8-те часа, в множеството случаи – към 10 часа”.

Изчислява, че действително е работлив в към 60% от работния ден, само че не счита, че почивката е загуба на време

Тук не е типичен офис, а споделено работно място на доста компании. Управител на една от тях е Тео Шиков. Според него закрепеният осем часов работен ден е отживялост: „ В даден ден можеш да изпълниш едни осем часа, а в другия да са единствено три. Това, което ние целим, са резултатите в края на месеца”.

Психолозите са съгласни – чиновниците не могат да стоят по осем часа на педал.

--> Подобна система обаче е неприложима за работещите в производството. Там постоянно се работи по три смени в денонощие. Задължително е обаче да се съблюдават софтуерните почивки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР