Служителите прослушващи разговорите на хора, ползващи цифрови помощници, като Alexa

...
Служителите прослушващи разговорите на хора, ползващи цифрови помощници, като Alexa
Коментари Харесай

Alexa и Siri знаят за вашите сексуални предпочитания

Служителите прослушващи диалозите на хора, ползващи цифрови помощници, като Alexa и Siri дефинират работата си като изтощителна,деликатна и " извънредно уморителна. " Интервю със чиновниците, наети за подобряването на технологията на автоматизираната тирада благодарение на разшифроване на мненията на потребителите, настояват, че тези разшифрования разкриват елементи от половия живот на потребителите или неговото неявяване, пише The Times. 
От Amazon и Apple упорстват, че цифровите им помощници, които се употребяват от стотици милиони хора, почитат конфиденциалността на потребителите и за записват аудио фрагменти единствено откакто хората произнесат основната дума, да вземем за пример " Alexa " или " Hey Siri ".
Тази година стана ясно, че чиновниците могат да прослушват тези записи, в това число и направените простъпка без произнасянето на основната дума. По данни на Bloomberg Businessweek, един от производителите, разшифроващи аудиозаписите за Amazon за подобряването на функционалностите на Alexa, споделя, че работата включва и прослушването на записите на самотни хора, които " флиртували " с цифровия си асистент и му доверявали секрети, включително и своите полови мечти за обезчестяване.
Служител, нает за подобряването на функционалността " различаване на речта " била шокирана, когато схванала, че чува елементарни клиенти на Amazon, а не мостри на речта на доброволци, чиито услуги били платени. 
Други чиновници си спомнят, че са чували по какъв начин децата озвучават своя домакински адрес и телефонен номер, по какъв начин мъж се пробва да поръча секс-играчки и по какъв начин един от гостите на празнична вечеря разяснява на глас дали Amazon ги подслушва. Служителите, наети от Apple за подобряването на Siri съпоставят работата си с нещо, напомнящо романа на Джордж Оруел " 1984 ".
Те си спомнят, че са били длъжни да разшифроват 1300 фрагмента дневно, всеки от които би могъл да бъде едно изречение или цялостен нескончаем диалог. Един от някогашните чиновници, който не изпитва скрупули на съвестта по отношение на работата си, споделя, че прослушването на потребителите е било " извънредно уморително. " Друг чиновник, който е помолен да опише за най-шокиращия аудиоклип, който му се е наложило да изслуша напомнял за сцена от кино лентата " 50 нюанса сиво. "
Изданието припомня, че клиентите на Amazon могат да отидат в раздел " Конфиденциалност Alexa " в настройките на своя акаунт, с цел да се откажат от опцията за потребление на гласови записи за създаването на нови функционалности. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР