Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще

...
Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще
Коментари Харесай

Паспортните служби предизборно ускоряват обработката на документи

Служителите от звената на дирекцията при Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР ще работят и на 27 октомври 2019 година от 08.30 до 19.30 часа и ще спомагат на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на локалните избори, съобщи Българска национална телевизия.
В взаимозависимост от съответните нормативни условия на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност.

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 година, по искане на жителите ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред Секционната изборна комисия и е годно за изборния ден.

При производство на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (на 3 ноември 2019 г.) ще се издават нови удостоверения от 29 октомври до 3 ноември 2019 година в това число.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР