Служителите от „Контрол на общоопасните средства“ при ОДМВР Враца извършиха

...
Служителите от „Контрол на общоопасните средства“ при ОДМВР Враца извършиха
Коментари Харесай

Служители на ОДМВР-Враца провериха ловните дружинки

Служителите от „ Контрол на общоопасните средства “ при ОДМВР Враца направиха инструктажи и инспекции по места на ловнитe дружинки в област Враца. Това оповестиха от ОДМВР-Враца.

Поводът е откриването през днешния ден на ловния сезон 2019/2020 година за локален малък и наедрял дивеч и груповия лов на дива свиня.

Служителите на Министерство на вътрешните работи обърнаха внимание върху най-честите аргументи за произшествия по време на лов и обърнаха внимание върху ограниченията за безвредно превозване и боравене с оръжие:

- пукотевица по звук или неразбираемо забележима цел;
- потребление на сачми с диаметър над 6 мм по време на колективен лов на дива свиня;
- погрешно боравене с огнестрелно оръжие – до неговата приложимост, то не следва да е заредено, постоянно би трябвало да е ориентирано в безвредна посока и да е механически изправно;
- своеволно овакантяване на позицията, избрана от ръководителя на лова;
- приложимост на алкохол и упойващи субстанции



Ловците получиха инструкции наложително да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ослепителен предупредителен цвят; прецизно да се съблюдават разпоредбите за сигурност и противопожарните условия при провеждането на ловните излети;
прецизен надзор при преместването на огнестрелното оръжие, което се реализира в затворен транспортен куфар или в калъф с сложено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.

По време на инспекциите не бяха установени пропуски и нередности.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР