Служителите на звената Български документи за самоличност“ в Областната дирекция

...
Служителите на звената Български документи за самоличност“ в Областната дирекция
Коментари Харесай

Паспортната служба във Варна ще работи и в деня на изборите

Служителите на звената „ Български документи за идентичност “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна ще работят на 26 май от 08:30 до 19:30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 23 май, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо:
1. Гражданите персонално да подадат искане в ОДМВР - Варна или районните ръководства за дните от 21 май 2019 година до 25 май 2019 година от 08:30 часа до 17:00 часа и на 26 май 2019 година от 08:30 часа до 19:00 часа;

2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта;

3. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред Секционната изборна комисия и е годно само за изборния ден 26 май, прецизират от варненската дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР