Служителите на вестник Труд обявяват гражданско неподчинение, обаяви главният редактор

...
Служителите на вестник Труд обявяват гражданско неподчинение, обаяви главният редактор
Коментари Харесай

Екипът на в. „Труд“ обяви гражданско неподчинение


Служителите на вестник " Труд " афишират гражданско непокорство, обаяви основният редактор на медията Петьо Блъсков. Припомняме, че полиция влезе в постройката на медията и се готви да я запечата, тъй като Министерството на културата не е получило над 130 000 лв. за наем и консумативи, които вестникът дължи. Блъсков пък съобщи, че това са политически репресии над вестника.

" Искат да ни гонят за неплатен наем, какво да ви кажа. Очевидно него не го интересува съществуването на една медия. Него го интересува властта “, разяснява Блъсков пред БНР.

В редакцията на вестника работят 60 чиновници, които няма да изоставен непринудено, сподели още Блъсков. " Каквото желаят да вършат, не ме интересува! Не шавам отсам! Това е! Това е гражданско непокорство!! Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие. Няма да мръднем! Да пристигна полицията и да ни изнесе. Да видят всичките тия, дето се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България, отпред с.., дружно с полицията, тероризира един вестник ", закани се той.

Според решение на Министерството на културата вестникът би трябвало да напусне постройката, в която се обитава.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР