Служителите на Столичната община няма да използват личните и служебните

...
Служителите на Столичната община няма да използват личните и служебните
Коментари Харесай

Столичните общинари на работа пеша в Деня за по-чист въздух


Служителите на Столичната община няма да употребяват персоналните и служебните си коли в Деня за по-чист въздух – 16 ноември 2018 година Очаква се образецът им да бъде последван от чиновници на министерства, районни администрации, Народното събрание и Министерския съвет. Покани до всички администрации за включване в самодейността, която ще се осъществя за първа година в България, към този момент са изпратени персонално от столичния кмет – Йорданка Фандъкова.

„ Каним всички жители, институции, възпитаници, бизнеси, да се включат в този Ден за по-чист въздух посредством отвод от персоналните и служебните си коли или посредством други, определени от тях начинания. Целта е всички дружно да покажем, че присъединяване на всеки един от нас в превъзмогване на този присъщ за зимния интервал проблем е доста значимо. Нито една мярка и нито една самодейност сама не може да се оправи с предизвикването „ по-чист въздух “. Всички дружно – и институции, и граждани – можем “, разяснява самодейността кметът Йорданка Фандъкова.

Участие в Деня за по-чист въздух досега са декларирали над 100 учебни заведения и детски градини в столицата, които ще го отбележат с разнообразни начинания, в това число с тематични осведомителни съоръжения, тематичен „ Час на класа “, засаждане на растителност в дворовете или писане на есета.

Наред с учениците, измежду деклариралите присъединяване са представители на разнообразни компании с огромен брой чиновници, сред които информационни оператори, вериги бензиностанции, банки, ИТ компании. За оптимално облекчение на участниците Столичната община дава инструментариум с благоприятни условия за присъединяване в Деня за по-чист въздух. Повече информация за самодейността: https://www.sofia.bg/green-sofia

Инициативата на Столична община се организира с поддръжката на посолството на Англия в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва точно от Англия, където този ден се отбелязва всяка година в разнообразни градове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР