Служителите на Следствения комитет (СК) на Беларус не изключват насилствения

...
Служителите на Следствения комитет (СК) на Беларус не изключват насилствения
Коментари Харесай

В Беларус изясняват обстоятелствата около смъртта на избягал полски войник

Служителите на Следствения комитет (СК) на Беларус не изключват " насилствения темперамент на гибелта " на Емил Чечко, се споделя в изказване на ИК на страната. Това оповестява организация БЕЛТА.

„ Не мога да окачествявам, не изключвам никакви моменти. Емил Чечко е очевидец по основни каузи в Полша и получава голям брой закани даже от полски публични лица и генерали. Наскоро той разяснява полските фашисти, които вземат участие във военни дейности на територията на Украйна. Буквално преди ден”, сподели Дмитрий Беляков, шеф на Системния център по правата на индивида.

По-рано правоохранителните органи на Беларус получиха известие за откриването на Емил Чечко, обесен на мястото му на престояване в Минск.

На 29 януари Чечко, който избяга в Беларус предишния декември, сподели, че е подал молба до Трибунала в Хага. „ Готов съм да поема отговорност за дейностите си. Адвокатът ми към този момент е подал молба в Хагския арбитражен съд. Заявлението е признато и най-вероятно казусът ще бъде прегледан “, сподели някогашният полски боен.

Обръщайки се към сънародниците си, дезертьорът сподели, че " полското общество има право да знае истината за обстановката на границата (с Беларус - бел.ред.) ". „ И приказвам освен за гибелта на боец на границата или за моето бягство, само че и за обстоятелството, че хора починаха на полско-беларуската граница “, сподели Чечко.

По-рано министърът на националната защита на Полша Мариуш Блашчак уволни военните, в чието послушание беше Емил Чечко, боец от 11-ти Мазурски артилерийски полк от 16-та Померанска механизирана дивизия на името на крал Казимир, елементи от която охраняваха сектор от границата сред Полша и Беларус. Блашчак взе съответното решение след отчета на командира на 16-та Померанска механизирана дивизия Кшищоф Радомски.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР