Служителите на регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Служителите на регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Мъже на честта влязоха в спортна битка СНИМКИ

Служителите на районната дирекция ”Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” се впуснаха в оспорвана спортна конкуренция. Това се случи в границите на регионално съревнование по пожароприложен спорт, което се организира през днешния ден на лекоатлетическия стадион на Гребната база.

Организатори на събитието са Спортен клуб по пожароприложен спорт “Пловдив 160 “ и Регионална дирекция ”Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Пловдив. На мястото присъстваше и шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

В конкуренцията вземат участие 11 тима от Пловдивски район, които се състезават в 4 дисциплини: “100-метрова пътека с трудности ”, “Изкачване с щурмова стълба ”, “Пожарна щафета 4 х 100 м с трудности ” и „ Бойно разрастване от мотопомпа “.

Състезанието стартира тъкмо в 10 часа. Пред стадиона бяха паркирани няколко пожарни коли. Имаше и медицински екип, в подготвеност да реагира при произшествия, защото спортните дисциплини са много рискови. Участниците в надпреварата носеха защитни каски.

Първият кръг беше “Изкачване с щурмова стълба ”, която е пригодена със специфична кука за окачане по терасите. Състезателите трябваше да избягат към 30 метра със стълбата на разположение, а по-късно да се изкачат по четириетажна постройка, като закачат куката не всеки прозорец, а по-късно се изкачват по нея до идващото равнище. За да бъде всичко безвредно, те бяха обезпечени с защитни въжета.

Състезанието продължава до края на дни, като към шест часа през днешния ден ще бъдат оповестени и спечелилите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР