Служителите на реда излизат на пореден протест с искане за

...
Служителите на реда излизат на пореден протест с искане за
Коментари Харесай

Полицаите отново на протест под прозорците на властта

Служителите на реда излизат на следващ митинг с искане за нарастване на трудовите им хонорари. Униформените не престават да упорстват за 30% нарастване на заплатите.
Служителите на Министерство на вътрешните работи ще се съберат в 13.00 ч. пред постройката на някогашния Партиен дом, където сега се обитава Народното събрание. Това е следващият народен митинг на униформените.

Предишната национална протестна акция на чиновниците на реда беше на 8 ноември, а 9 дни по-късно те издигнаха палатка до новата постройка на Народното събрание.

ФрогНюз напомня, че недоволството на униформените избухна поради двойния критерий, с който ръководещите третират работещите на първа линия. В бюджета за следващата година за служители на реда и пожарникари е заложен растеж на възнагражденията от едвам 15%. За звена на държавната администрация се планува нарастването да бъде 30%.

Контрапротест ще има редом с този униформените. Той е проведен от майките от “Системата ни убива” и жителите, които всяка вечер се събират под прозорците на властта. Демонстрантите упрекват служителите на реда в двуличие, тъй като по време на митингите не са застанали до тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР