Служителите на подразделението на германския авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) за осигуряване

...
Служителите на подразделението на германския авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) за осигуряване
Коментари Харесай

Подразделение на "Луфтханза" започва 24-часова стачка тази нощ

Служителите на подразделението на немския авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) за обезпечаване на храни и питиета при полет стартират в среднощ локално време 24-часова стачка, съобщи Българска телеграфна агенция. В стачката ще вземат участие и чиновници от летището във Франкфурт, най-голямото в Германия.

Очаква се стачката да докара до анулирани и отсрочени полети във Франкфурт и Мюнхен, като изключително наранени ще бъдат далечните полети. Други летища, които ще бъдат наранени от протестните дейности, са тези в Дюселдорф, Кьолн, Щутгарт и Берлин.

Синдикатът не е удовлетворен от предлагането на Луфтханза за отбрана на възнагражденията преди плануваната смяна в собствеността на подразделението за кетъринг Ел Ес Ге (LSG).

По-рано тази седмица Луфтханза заяви, че е в финален стадий на договаряния за продажба на европейските действия на подразделението на швейцарската Гейтгруп (Gategroup) като част от проектите да се концентрира върху главния си бизнес. Луфтханза съобщи, че работи по проект за понижаване на последствията от стачката за клиентите и е подготвила съответните ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР