Служителите на пътноподдържащите фирми, отговарящи за поддръжката на съответните автомагистрални

...
Служителите на пътноподдържащите фирми, отговарящи за поддръжката на съответните автомагистрални
Коментари Харесай

Пътноподдържащите фирми трябва да констатират за пробив в огражденията на магистралите


Служителите на пътноподдържащите компании, отговарящи за поддръжката на съответните автомагистрални сектори, правят ежедневни огледи и когато установяват пробив в мрежите за животни, подхващат незабавни дейности за тяхното възобновяване. Това изясни Агенция "Пътна инфраструктура " в отговор на въпроси.

Повод за тях стана разпореждането на премиера Бойко Борисов по време на държавното съвещание в сряда министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов да подхващат незабавна инспекция на загражденията по автомагистралите. Това се наложи, откакто в неделя кон излезе в сектор на автомагистрала "Тракия " и в него се блъсна кола.

По случая не е изяснено към момента дали конят е излязъл през дупка в ограждението, каквато се видя, че има, в репортаж на "Нова телевизия " от мястото, или това е станало през пътна връзка, където ограда няма.

От сходно предписание би имало потребност, в случай че няма вменени сходни отговорности на никоя институция или компанията. От отговора на пътната организация обаче се схваща, че въпросът е организиран и задължението е на компаниите за пътна поддръжка.

Дупките в мрежите най-често се появяват в резултат на дейности на недобросъвестни жители за нерегламентирано секване, изяснява още пътната организация./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР