Служителите на пътната полиция няколко дни няма да санкционират шофьорите,

...
Служителите на пътната полиция няколко дни няма да санкционират шофьорите,
Коментари Харесай

Полицията дава гратисен период на шофьорите с гражданска отговорност в Олимпик

Служителите на пътната полиция няколко дни няма да глобяват водачите, сключили застраховка във банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение „ Олимпик ". Ще има единствено предизвестия. Това съобщи на брифинг основен контрольор Росен Рапчев, оповестява БГНЕС.

„ Съгласно кодекса на застраховането, всеки един лидер наложително би трябвало да има подписана „ Гражданска отговорност ". Когато тя не е дейна, няма по какъв начин да не предприемем дейности. В случая, в случай че водачите ни покажат лавица на „ Олимпик ", ще ги предупредим да си сключат нова „ Гражданска отговорност ", изясни комисарят. Все още не е ясно какъв брой ще продължи гратисният сигнален интервал.

Близо 200 000 автомобила в България от 17 август остават без „ Гражданска отговорност " след банкрута на сдружението, излиза наяве от интернет страницата на „ Олимпик ", чиито лиценз беше лишен по-рано през тази година.

Cъглacнo Koдeĸca зa зacтpaxoвaнeтo Бългapcĸият гapaнциoнeн фoнд нe гapaнтиpa дeйнocттa нa зacтpaxoвaтeли oт дpyги дъpжaви oт EC, ĸoитo извъpшвaт дeйнocт в Бългapия. Oбeзщeтeниятa щe тpябвa дa бъдaт тъpceни oт ĸипъpcĸия зacтpaxoвaтeлeн фoнд.

Междувременно не престават засилените инспекции на пътя. Министерството на вътрешните работи показа данни от интервенцията на TISPOL, извършена през миналата седмица за надзор на скоростта. Установени са близо 2000 повече нарушавания, по отношение на инспекциите през април тази година. Връчени са и доста повече електронни фишове за позволени нарушавания.

В рамките на интервенцията са установени 28 603 случая на превишена скорост. Най-много са нарушаванията в София - 3212. След това са тези на територията на Велико Търново - 2171, следвани от Благоевград, където са маркирани 1831 случая за превишена скорост.

Санкционирани са и доста водачи, които са карали под въздействието на алкохол или наркотични субстанции. Само за вчерашния ден са тествани близо 6000 автомобила и 8000 лица. Издадени са 2208 фиша и 917 акта. Също по този начин са връчени 546 електронни фиша и са отнети 82 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство. Засилените инспекции ще продължат в цялата страна до края на септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР