Служителите на Пътна полиция вече могат да спират от движение

...
Служителите на Пътна полиция вече могат да спират от движение
Коментари Харесай

КАТ вече може да спира от движение коли, замърсяващи въздуха

Служителите на Пътна полиция към този момент могат да стопират от придвижване коли, в случай че има очевидно нарушение на чистотата на атмосферния въздух. Това става допустимо, защото на 3 януари в Държавен вестник бяха обнародвани промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух.

За задачата пунктовете на КАТ ще се оборудват със специфични устройства - газанализатори. Те ще ревизират колите при първа регистрация.

Засега обаче няма информация какъв брой са мобилните устройства в патрулите на Пътна полиция, които би трябвало да наблюдават за коли-замърсители по улиците.

Санкции са планувани и за търговците, които продават некачествени твърди горива за отопление. Глобите могат да доближат 10 000 лева, а в някои случаи и до 50 000 лв..

Продавачите са задължени да търсят способи да ревизират дали твърдите горива дават отговор на избраните с наредбата екологични правила. Това може да стане както посредством родни, по този начин и посредством непознати лаборатории.

Глоба от 100 до 1 000 лв. може да се постанова, в случай че въздухът се замърсява при строителни или ремонтни действия. Глобата се удвоява при наново нарушаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР