Служителите на областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик

...
Служителите на областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик
Коментари Харесай

Полицията и пожарната във Видин с важни съвети за безопасността ни по празниците

Служителите на регионалната дирекция и районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула сътвориха организация за дейна предварителна защита, застраховане на публичния ред и противопоставяне на престъпността в поредицата от празнични и почивни дни. Предприети са ограничения за попречване на нарушаванията на публичния ред на местата, свързани с всеобщо събиране на хора по време на празнични тържества. Планирани са профилирани полицейски интервенции за инспекции в увеселителните заведения.
За ограничение на пътните произшествия и за безвредно придвижване по пътищата в област Видин, чиновниците на Пътна полиция засилват контрола. Стриктно ще се следи за шофиране на коли от неправоспособни, използвали алкохол или наркотични субстанции водачи. Системни инспекции ще правят пътните служители на реда за санкциониране и премахване на погрешно паркиралите край заведенията моторни транспортни средства, създаващи усложнения за придвижването и ограничаващи опцията за потребление на евакуационните изходи. Пътните служители на реда припомнят: бъдете деликатни и търпеливи на пътя, спазвайте прецизно разпоредбите за придвижване и не подценяват рисковете при шофиране през зимата.
Засилен надзор се реализира върху продажбата на увеселителни пиротехнически произведения в района. Над 1300 пиротехнически произведения, предлагани за продажба без надлежното позволение, иззеха униформените при инспекции през последната седмица.
Бъдете деликатни с пиратките - използването им в нарушаване на инструкциите приложени към тях може да провокира разнообразни пострадвания. Забранена е използването на пиротехнически произведения в транспортни средства, наоколо до леснозапалими материали, както и в регионите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, обществени домове, храмове и манастири и използването на пиротехнически произведения в закрити пространства.
Криминалистите поучават: Внимавайте за джебчии - те употребяват оживлението по комерсиалните улици, в хипермаркетите и към пазарите. Сливат се с тълпата, възползват се от празничното въодушевление на хората и намалената им зоркост, пребъркват джобове и чанти. Не забравяйте, че джебчиите протягат ръка основно на портмонета в носени през рамо дамски чанти и външни джобове на облекла. Може да им се противопоставите с нерешителност и грижливо отношение към парите. При дълготрайно неявяване от вкъщи вземете ограничения да предпазите жилището и скъпите си движимости от незаконни похищения. Не съобщавайте на доста хора, че ще отсъствате по време на празниците. Предупредете и децата си да не вършат това. Не забравяйте да ревизирате дали всички порти и прозорци са затворени и електроуредите изключени, помолете съседи да наглеждат дома ви.
За следващ път подсещаме на жителите на региона за риска от телефонни измами. Никога не давайте пари, поискани в телефонен диалог от хора, представящи се за полицейски чиновници. Полицията не търси финансово подпомагане от жители при осъществяване на интервенции за задържане на причинители на закононарушения. Получите ли телефонно позвъняване с сходно искане неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Огнеборците припомнят разпоредбите за недопускане на пожари:

Какво да вършим? Поставете елхата на задоволително безвредно разстояние от пердетата и други горими материали. Не бива да се позволява децата сами да палят „ бенгалски огън” и да играят с него към елхата. Ако употребявате електрическа декорация авансово проверете добре техническото й положение и редовността на електрическото зареждане. Пиротехническите произведения /фойерверки, пиратки, сигнални ракети и др./ са предопределени за потребление навън! Отстранете складираните горими движимости и хартии от балкона – те са рискови при попадане на фойерверки и сигнални ракети върху тях. Същото важи и за съдове с бензин, алкохол и други леснозапалими течности, изключително в случай че не са добре затворени. Грижете се за редовността на готварските и отоплителни уреди! Разяснете на децата изгодата от огъня и вредата от пожар. Проверете редовността на електрическата апаратура в дома ви! При посещаване в църковните храмове паленето на свещи да става единствено на избраните за това места /свещници/, а изгарянето им в особено приготвените за това съдове /кофи с вода и сандъци с пясък/. Какво не би трябвало да вършим? Не поставяйте на елхата разпален бенгалски огън или свещи! Не оставяйте електрическата декорация включена без наблюдаване! Не хвърляйте безсистемно фойерверки, ракети, пиратки и бенгалски огън! Не оставяйте включени домашен уреди дълготрайно време без наблюдаване! Не бива да се слагат наоколо или върху нагревателни уреди книги, играчки и други горими материали! Не разрешавайте на деца да си играят с кибрит и запалки, ракети, пиратки! На огромните деца разяснете заплахите от пиратки и други пиротехнически произведения! Никога не се опитвайте наново да запалите незадействали се пиротехнически произведения! Не оставяйте децата сами в къщи! Не претоварвайте електрическата апаратура на дома си! При пожар неотложно сигнализирайте на телефон 112!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР