Служителите на обединението Национална Технологична Инициатива (НТИ) заявиха, че създават

...
Служителите на обединението Национална Технологична Инициатива (НТИ) заявиха, че създават
Коментари Харесай

Русия създава операционна система от ново поколение, която не може да се хакне

Служителите на обединяването Национална Технологична Инициатива (НТИ) обявиха, че основават компютърна платформа от ново потомство, при която няма заплаха от хакерски офанзиви и загуба на информация. Информацията е на Известия.

Новата платформа се основава за съветския процесор Елбрус. Изданието акцентира, че основата на новата операционна система към този момент е подготвена.



„Нашата страна би трябвало да има своя лична хардуерно-софтуерна платформа, която по никакъв метод не зависи от задграничните производители“ – сподели ръководителят на работната група на отдела SafeNet Валентин Макаров. „Само по този метод може да осигурим надеждността на нашите компютърни системи, свързани с националната сигурност. Процесорите Елбрус са един от пътищата за построяването на доверена среда, която сега се построява от SafeNet„. Под „доверена среда“ Макаров има поради серия компютри и мрежово съоръжение, на което може да се има доверие от всички гледни точки на отбраната и уязвимостта.

Той сподели още, че Елбрус превъзхожда всички други процесори по интегрирания в него механизъм за надзор на потреблението на машинната памет. Поддържа се и специфична технология на предпазени и безвредни калкулации, благодарение на която неведнъж се понижават грешките, зараждащи при създаването на нова операционна система и при писането на стратегии за нея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР