Служителите на от Националния институт по метеорология и хидрология подготвят

...
Служителите на от Националния институт по метеорология и хидрология подготвят
Коментари Харесай

Синоптиците в БАН готвят протест

Служителите на от Националния институт по метеорология и хидрология приготвят митинг тази седмица.

Те се афишират " против целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на Национален институт по метеорология и хидрология като Национална хидрометеорологична работа на Р. България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни ".

Това се оповестява в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. От известието излиза наяве, че

1.Зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов би трябвало да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на БАН;

2. Ръководните органи на Българска академия на науките би трябвало да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на Българска академия на науките от Държавата средства за 2018 година В период до 02.07.2018 година да дават на Национален институт по метеорология и хидрология недостигащите 1 145 000 лева за обезпечаване на активността му през 2018 година от наличните средства в партида " Развитие " на Българска академия на науките.

Обръщат се към Народното събрание с молба незабавно да направи нужните промени в Закона на Българска академия на науките, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от Държавния бюджет предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките. Не желаем повече да бъдем употребявани като " рекетьор " против българското държавно управление.

Ако настояванията им не бъдат изпълнени, синоптиците ще се съберат на 21 юни от 9.00 до 10.30 часа пред централната постройка на Академията.

 Синоптиците на Българска академия на науките не са в ефикасна стачка - имат механически проблем
Синоптиците на Българска академия на науките не са в ефикасна стачка - имат механически проблем

От Национален институт по метеорология и хидрология не престават митинга

От Национален институт по метеорология и хидрология приканват за поддръжка " сънародници, медии, държавни и общински структури, организации и компании " и напомнят, че " 128 години Националният институт по метеорология и хидрология работи за Вас ".

В известието се споделя още, че в случай че до 09.07.2018 година не бъдат изпълнени настояванията, Национален институт по метеорология и хидрология ще прекрати осъществяването на националните си и интернационалните отговорности като Национална хидрометеорологична работа на Р. България заради привършване на предоставените средства за тях. Ще изпълняваме единствено активността си обвързвана с научни проучвания.

Припомняме, че те стачкуват от месеци против несправедливото систематизиране на бюджетната дотация за 2018 година от страна на Общото заседание на Българска академия на науките.

Синоптиците осведомят, че от в допълнение п редоставените 15 млн. лева 80% са за изявления и цитирания и единствено 5% за действия , директно обслужващи страната и обществото. " Т ова систематизиране заплашва действието на Националната хидрометеорологична работа ", написа на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР