Служителите на МВР вече няма да имат право на до

...
Служителите на МВР вече няма да имат право на до
Коментари Харесай

Без допълнителен отпуск заради извънредна работа на полицаите, ще им се плаща

Служителите на Министерство на вътрешните работи към този момент няма да имат право на до 12 дни заплатен отпуск като отплата поради изключително положен труд, а той ще им се заплаща, реши дефинитивно Народното събрание, който одобри на второ четене в сряда поправките в Закона за Министерство на вътрешните работи.

Те влизат в действие от 1 януари 2021 година Не беше подкрепено предлагането на Българска социалистическа партия текстовете за изключителния труд да влязат в действие още в този момент.

Досега служителите на реда можеха да работят в допълнение в работни дни, а тези часове се компенсираха с отпуск, когато надвишават допустимите изключителни часове, които се заплащаха. Срещу това недоволстваха от синдиката на работещите в структурите на ведомството.

Запазва се правото да поставят изключително до 70 часа за тримесечие и до 280 часа за годината, кота остава същото и заплащането на тези часове – 50 на 100 от главното месечно заплащане на съответния чиновник.

С 50 лв. се усилват оптималните размери на оценките за оповестяване на признателност с парична премия за чиновниците на Министерство на вътрешните работи. При награждаване от министър, заместник-министър или основен секретар на Министерство на вътрешните работи те стават до 250 лв., а при награждаване от ръководителите на структури - до 170 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР